سفیر ایران در کشور کنیا طی نشست مشترکی با رئیس اتاق زنجان و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت از بازار مصرف بزرگ کشور کنیا جهت حضور کالاهای ایرانی و شرکتهای زنجانی خبر داد.
غلامحسین جمیلی، رئیس اتاق زنجان ضمن ارائه توضیحات در خصوص اتاق زنجان افزود: اتاق زنجان از سال گذشته و پیش از نهایی شدن برجام با ایجاد یک رویکرد جدید میزبان سفرای 11 کشور خارجی بوده که این امر حاکی از عزم و اراده جدی اتاق در افزایش مراودات تجاری استان با کشور های مختلف دنیا است. از سوی دیگر متعاقب دعوت از سفرا، اعزام هیات های تجاری از سوی اتاق زنجان نوید بخش علاقمندی تجار زنجانی جهت ورود به عرصه های بین المللی است.
جمیلی با اشاره به علاقمندی اتاق زنجان جهت افزایش مبادلات تجاری با کشورهای مختلف دنیا گفت: در سال 93 یک هیات تجاری از سوی اتاق زنجان به کشور تونس اعزام شد و مقدمات افزایش مبادلات تجاری زنجان و تونس فراهم گردید اما بدلیل دیپلماسی سیاسی و کاهش روابط ایران و تونس متاسفانه گسترش همکاری فراهم نگردید.
وی با اشاره به مسئولیتش در کمیسیون جوانان اتاق ایران گفت: در حال حاضر 52 درصد کارفرمایان در ایران را جوانان تشکیل می دهند این در حالی است که این رقم در استان زنجان فراتر از 62 درصد می باشد لذا مدیران جوان با ریسک پذیری بالا و علاقمند به کسب تجربیات جدید از ویژگیهای مدیران استان زنجان است .
جمیلی از اتاق زنجان به عنوان یکی از قدیمیترین و تاثیرگذارترین استانهای کشور نام برد و گفت: استان زنجان میتواند به عنوان استان معین در جهت افزایش روابط تجاری بخش خصوصی با کشور کنیا فعالیت نماید.
وی نگاه اتاق زنجان را به توسعه روابط فراتر از مرزهای استانی دانست و تاکید کرد: قطعاً بدون لحاظ محدودیت، منافع ملی به منافع استانی ارجحیت خواهند داشت. وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در کشور تانزانیا خواستار فراهم شدن مقدمات تشکیل همزمان یک نمایشگاه دیگر در کنیا شد.
ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز از تبدیل شدن استان زنجان به یک استان صنعتی خبر داد و گفت: استان زنجان رتبه 18در خصوص حجم سرمایه گذاری در سال 93 را به خود اختصاص داد و در این در حالی است که در سال 95 جایگاه 12 کشور به استان زنجان اختصاص یافت.
همچنین به گفته وی در خصوص صنعت نساجی نیز شاهد تشکیل زنجیره تولید در استان هستیم.
جمیلی وجود بزرگترین معدن تراورتن در زنجان و تولید 75 درصد روی و 90 درصد سرب اولیه از دیگر مزیتهای استان نام برد.
هادی فرجوند، سفیر ایران در کنیا نیز از این کشور به عنوان شاهراه ورود به شرق آفریقا نام برد و گفت: کنیا با دارا بودن تنوع آب و هوایی و استقرار بزرگترین بندر شرق آسیا زمینه بسیار مناسبی جهت حضور تجار و بازرگانان ایرانی را دارد. سفیر ایران در کشور کنیا صادرات این کشور را محدود به چند محصول چای و قهوه و میوه دانست و گفت: کلیه کالاهای موجود در کشور کنیا از اقصی نقاط دنیا به این کشور وارد می شود.
فرجوند گفت: قیمت بالای مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک و قیر و ... از جمله محصولاتی هستند که برای ایرانیان توجیه اقتصادی داشته و میتوان برای صادرات آن به کنیا برنامه ریزی نمود.
وی با اشاره به سیاستهای منطقه ای اظهار داشت: بدلیل وجود پیامدهای اقتصادی، انواع کالا بدون محدودیت مرزی بین این کشور ها حمل و نقل می شود.
سفیر ایران در کشور کنیا از این کشور به عنوان یکی از باثباترین کشورهای افریقایی نام برد و گفت: دموکراسی به معنای واقعی در این کشور در جریان است و اقتصاد آزاد بدون دخالت در تمامی بخشهای اقتصادی در جریان می باشد.
این مقام مسئول در خصوص کشت فرا سرزمینی افزود: بدلیل کشت سنتی و عدم وجود امکانات برای کاشت مکانیزه محصولات، در 75 درصد زمینهای این کشور کاشت صورت نگرفته و کشور کنیا آماده اجاره 99 ساله زمینها به خارجیان می باشد.
همچنین وی از برگزاری نمایشگاه در اواخر اردیبهشت ماه سال آینده در کشور کنیا خبر داد و از شرکتهای زنجانی خواست در این نمایشگاه حضور یابند.
وی رشد سرمایه گذاری در کشور کنیا را در سال گذشته 100 درصد عنوان کرد و گفت: در دوران رکود اقتصادی نیز این کشور رشد 5 درصدی را تجربه نمود. رئیس اتاق زنجان در پایان جلسه از آمادگی اتاق زنجان جهت اعزام یک هیات تجاری در اواخر دی ماه به این کشور خبر داد و گفت: حضور در نمایشگاه کنیا گام بلندی در جهت معرفی استان زنجان و تولیدات این استان می باشد.
وی بزرگترین چالش در تقویت روابط ایران با کشورهای افریقایی را محدودیت اطلاعات و فرصتهای سرمایه گذاری در کشور کنیا عنوان و ابراز امیدواری کرد: با حضور سفیر ایران در کشور کنیا شاهد گسترش روابط تجاری بین زنجان و کنیا باشیم.