رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

در نشست کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران بررسی شد

در اجلاس کاپ 29 بر تقویت دیپلماسی اقلیمی تاکید شد

در اجلاس کاپ 29 کشورهای مختلف برای سازگاری با تغییرات اقلیمی و دسترسی به بازار کربن، پیشنهادهایی ارائه کردند. پیوستن به توافق پاریس، پیش‌نیاز استفاده از دستاوردهای کاپ است.

17 آذر 1403 - 14:44
کد خبر : 72069
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران با موضوع بررسی دستاوردهای اجلاس کاپ 29 برگزار شد. اتاق ایران با هیات 21 نفره در این اجلاس در جمهوری آذربایجان شرکت کرده بود و 65 هزار نفر در این نشست از سراسر جهان در این اجلاس حضور داشتند.

رضا پدیدار، رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران درباره اجلاس کاپ 29 گفت: در اجلاس کاپ 29 به کاهش انتشار گاز گلخانه‌ای، تامین مالی برای اقدامات اقلیمی تأکید شد.

او ادامه داد: افزایش تاب‌آوری جوامع با تغییرات اقلیمی، توسعه فناوری‌های پاک و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر و همکاری‌های بین‌المللی مورد تأکید شرکت‌کننده‌ها بود. کشورهای مختلف به همکاری دولت‌ها و جامعه مدنی جهانی تأکید شده بود.

پدیدار تأکید کرد: تغییرات اقلیمی یکی از چالش‌های امروز بشر است؛ کاپ 29 یکی از پلتفرم‌های جهانی بود تا کشورها راهکار عملی برای گذر از مخاطرات تغییر اقلیمی داشته باشند.

رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران از اهمیت کاپ 29 گفت: در این اجلاس کارگاه‌های آموزشی در حوزه تغییرات اقلیم، گازهای گلخانه‌ای، چگونگی کاهش گازها، سازگاری با تغییرات اقلیمی، مقاوم‌سازی کشورها برای بلایای طبیعی، مقابله با خشک‌سالی، ایمن‌سازی ساختمان‌ها، تأمین مالی اقلیمی برگزار شد. محور مهم دیگر شبکه‌سازی بود؛ شبکه‌سازی برای مقابله با تغییرات اقلیمی بسیار مهم است.

به گفته پدیدار، تأمین مالی برای کشورهای درحال‌توسعه، موضوعی بود که در این اجلاس درباره آن گفت‌وگو شد. کشورهای درحال‌توسعه از کشورهای توسعه‌یافته خواستند که در حوزه تأمین مالی برای مقابله با تغییرات اقلیمی کنارشان باشند.

او ادامه داد: قرار شد کشورها چالش‌های اصلی خود را مشخص کنند؛ باید به مکانیسم بازار کربن برای خریدوفروش و انتشار کربن فکر شود. انتقال فناوری‌های پاک از سوی کشورهای توسعه‌یافته به کشورهای درحال‌توسعه تسهیل شود.در این اجلاس به راهکاری سیاستی تأکید شد و تقویت دیپلماسی اقلیمی  به‌عنوان یک مشارکت بین‌المللی مورد توجه بود. همچنین به نقش بخش خصوصی برای مقابله با تغییرات اقلیم تأکید شد.

سعید تاجیک، نایب‌رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران هم گفت: بخش خصوصی به‌طور جد پیگیر حضور در اجلاس کاپ 29 بود. هیات ایرانی در سطح بالایی در این اجلاس حضور داشت؛ هم دولت و هم بخش خصوصی تلاش کردند که با کیفیت مناسبی در این اجلاس حضور داشته باشند.

او ادامه داد: اتاق ایران، اتاق تهران و تشکل‌ها برای حضور در این نشست چهار گزارش تخصصی آماده کرده بودند که در آن اجلاس ارائه کنند.

تاجیک تصریح کرد: کاپ برای دولت نیست؛ بر ای دانشگاه، استاد دانشگاه، دانشجو و بخش خصوصی است نه دولت‌ها. اولین توافق امسال کاپ 29، بازار کربن بود که قرار است زیر نظر سامان ملل بازار کربن فعالیت کند. بخش خصوصی باید در این مسیر فعالیت کند و مطالبه بخش خصوصی برای سال آینده همین است. 300 میلیارد دلار فاند تصویب شد. البته هر کشور و بانکی هم جداگانه فاندهایی را مطرح کردند.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران ادامه داد: ما اگر به پیمان پاریس بپیوندیم می‌توانیم از ظرفیت مالی این توافق استفاده کنیم.

در ادامه یکی دیگر از حاضران در نشست گفت: کشورها باید برنامه اقلیم خود را به‌روز کنند. در کاپ 29 درباره حوزه انرژی هیدروژن برق‌آبی، نفت، آب،صلح، توسعه انسانی، برابری انسانی، صنعت ساخت‌وساز در این نشست به کشورها توصیه‌هایی شد. هر کدام از این موضوع‌ها می‌تواند یک برنامه باشد. در بخش توانمندسازی می‌توانیم از موارد مطرح‌شده استفاده کنیم.

همچنین عنوان شد: بازار کربن توانمندساز بزرگی است. در سازمان محیط‌زیست آیین‌نامه بازار کربن را تدوین می‌کنند. بازار کربن ارتباط بین بخش خصوصی با بخش خصوصی  است. اگر این بازار  در ایران راه بیفتد خیلی برای بخش خصوصی مفید خواهد بود.

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران هم گفت: در این اجلاس دانشگاه هاروارد گزارشی از تولید و مصرف کربن ارائه کرد. در این گزارش، رتبه کشورها در تولید کربن را زیر سؤال برد. لزوم بازنگری نظام اندازه‌گیری کشورها را در آنجا ارائه کردند.

در ادامه به جابه‌جایی پول اشاره شد. خزانه‌داری امریکا حوزه کربن را از تحریم‌ها معاف کرده است . برای ارتباط بازار ایران با جهان از پلتفرم قطر استفاده شود.

توحید صدرنژاد، نایب‌رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران هم گفت: 110 میلیون تن کربن در سال تولید می‌شود.ناوگان فرسوده کشور چنین تبعاتی دارد.  راهکار نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور است. بازار کربن داخلی با رویه دولتی هیچ سودی ندارد. باید به بازارهای بین‌المللی دسترسی داشت.

در این نشست به لزوم پیوستن به توافق پاریس، دسترسی به بازار کربن، و استفاده از ظرفیت مشارکت عمومی - خصوصیppp تأکید شد.

قرار است گزارشی از دستاوردهای کاپ 29 توسط کمیسیون انرژی اتاق ایران و کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران در روزهای آینده ارائه شود.

در همین رابطه