رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403
ماهنامه آینده‌نگر

اصغر قندچی کارآفرین برتر کشور در 91 سالگی در گذشت

کارخانه و تولید، همه زندگی‌ام بودند

یک روز همه زندگی‌ام کارخانه ایران کاوه و تولید کامیون‌های ماک بود، کامیون‌هایی که هنوز توی خیلی از جاده‌های ایران می‌تازند ولی حیف که دیگر تولید تمام شد و مدیریت و مالکیت کارخانه را از من گرفتند؛ درست مثل اینکه فرزندم را گرفته باشند.

اقتصاد کلان

فرشاد مؤمنی از مشکلات سیاست‌گذاری در ایران می‌گوید

بازسازی اقتصاد با اصلاح امور غیر اقتصادی ممکن است

خصوصی‌سازی یک ابزار سیاستی است. ابزارها به خودی خود نه حسن ذاتی دارند و نه قبح ذاتی؛ بنابراین اگر کسی بگوید که من در اصول و به حکم علی‌الاطلاق با یک ابزار مخالف هستم، نشان‌دهنده این است که درک بایسته‌ای از مسئله ندارد. هیچ کس نمی‌تواند بگوید که من با خصوصی‌سازی در اصول مخالف هستم.

اقتصاد کلان

یادداشت حسن سبحانی، اقتصاددان

سال 1398؛ بخش کشاورزی امیدبخش

سال جدید سال آبی خوبی در پیش است؛ سال 1397 وضعیت بارندگی در کشور خوب بوده و بر اساس آمارهای وزارت نیرو جای امیدواری است که بخشی از مشکلات معطوف به کاهش رشد اقتصادی ناشی از فروش نفت با رشد در بخش کشاورزی جبران شود.

اقتصاد کلان

ماموریت بانک مرکزی کدام است؟

ارزیابی سیاست‌گذاری پولی در اقتصاد ایران

سیاست‌های پولی و منابع بانک مرکزی نباید جبران‌کننده ناکارایی سیاست‌های مالی و عدم‌تعادل‌های شکل‌گرفته در اقتصاد باشد. لازم است تعهداتی مانند حمایت مستقیم از بانک‌ها و بنگاه‌ها، جبران کسری بودجه دولت، خرید ارز نفتی از دولت، جبران زیان سپرده‌گذاران و نظایر آن، از عهده مقام سیاست‌گذار پولی برداشته شود و بانک مرکزی صرفاً متعهد به وظایف ذاتی و مأموریت‌های اصلی خود شود.

بانک

بورس نفت رقیب اوپک نیست

بورس نفت تصمیم سیاسی یا علمی؟

آیا ورود ایران به بورس نفت می‌تواند رهگشای مشکلات حوزه نفتی باشد یا نه؟ آیا این تصمیم یک راهبرد سیاسی است یا می‌تواند ره‌آوردی برای اقتصاد نفتی ایران داشته باشد؟ پاسخ حسنتاش را بخوانید.

نفت

پدرام سلطانی از واقعیت اقتصاد بخش خصوصی می‌گوید:

رانت اقتصادی معلول مالکیت دولت بر تمام منابع است

به گفته سلطانی اقتصاد ایران از فقدان یک ضرورت انکارناپذیر و یک پیش‌نیاز توسعه و سلامت رقابت رنج می‌برد و آن ‌هم شفافیت است.

خصوصی‌سازی

وجوه مثبت و منفی مقابله با فساد کدام است؟

سرزعیم معتقد است: مدت‌ها است که سخن از فساد سیستمی است؛ فساد در جامعه ایران سیستمی شده است. این مسئله جدای از آسیب‌های شخصی، با توسعه‌نیافتگی جامعه ارتباط دارد.

اقتصاد کلان

استارت‌آپ‌ها و «روح» جدید سرمایه‌داری

استارت‌آپ‌ها به ما چه می‌آموزند؟

فرهنگ استارت‌آپی در مقام «روح» جدید سرمایه‌داری متأخر به کثرتی از گفتارهای مدیریتی و دستورالعمل‌های روان‌شناسانه گره می‌خورد که قرار است راه‌های موفق‌بودن را به شما بیاموزند.

کسب‌وکارهای جدید

محمد فاضلی جامعه شناس از چالش آب و محیط زیست می گوید

بزرگ‌ترین رانت توزیع‌شده‌ در کشور، رانت محیط‌زیست است

اگر شما اوج توانمندی‌های حفاظت از محیط‌زیست کشور را در سازمان حفاظت محیط زیست در نظر بگیرید، خوب است بپرسید چرا سازمان حفاظت محیط‌زیست سازمانی است که یکی از کمترین بودجه‌‌های کشور را می‌گیرد؟

کشاورزی و محیط زیست

چرا رشد پایدار اقتصادی برای اقتصاد ایران ضرورت دارد؟

رشد اقتصادی در تنگنا

دست‌یابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار از ابعاد مختلف برای اقتصاد ایران ضرورت دارد. اقتصاد ایران برای ایجاد اشتغال، افزایش رفاه خانوار و همچنین حفظ جایگاه خود در منطقه و جهان به رشد اقتصادی بالا نیاز دارد. با وجود این، برخی عوامل و تنگناها، موجب تضعیف و محدودیت رشد اقتصادی بودند و همچنان هستند. در این یادداشت مروری بر تنگناها و موانع رشد اقتصادی در ایران می‌شود.

اقتصاد کلان