سالروز میلاد حضرت امام زین‌العابدین (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

ادغام‌ها و انفکاک‌ها در نهاد برنامه

به‌نظر می‌رسد این دو نقیصه، نقطه شکنندگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت یازدهم شد؛ زیرا اگر گزارش جامع و پژوهشی درخصوص جایگاه سازمان تهیه می‌شد، امروز نیاز نبود در واکنش به برخی کاستی‌ها در حوزه اداری و استخدامی مجددا به قالب گذشته بازگشت.

اقتصاد کلان

تصفیه بازار اجاره از فایل «نامتعارف»

فصل طلایی بازار اجاره مسکن که امسال با دو ویژگی عمده یعنی «شروع زودهنگام نسبت به سال‌های اخیر» و «تغییر وزن اجاره بهای ماهانه در مقایسه با رهن» آغاز شد.

حمل و نقل و خدمات

اقتصاد؛ پاشنه‌آشیل گفت‌وگوی امشب روحانی

نتیجه گزارش امشب رئیس‌جمهوری را سخنان وی درباره اقتصاد رقم خواهد زد. همین جا پاشنه آشیل دولت و شخص رئیس‌جمهوری است؛ زیرا اگر رئیس‌جمهور میان واقعیت‌های اقتصاد ایران، تصویری که مخالفانش از این واقعیت ساخته‌اند و انتظاراتی که براساس واقعیت‌ها و تصورات ساختگی در جامعه شکل گرفته، توازن برقرار نکند، از گزارش خود نتیجه مطلوبی نخواهد گرفت.

اقتصاد کلان

چهار پالس مثبت در بورس

شاخص کل بورس تهران روز گذشته رشد 354 واحدی را (حدود5/ 0درصد) تجربه کرد. رشد قیمتی نمادهای بزرگ از گروه کانه‌های فلزی عامل حمایت از شاخص کل بود.

بورس

الگوهای صندوق توسعه ملی در دنیا چیست؟

دوست‌حسینی در حالی به عنوان چهارمین رئیس صندوق، در این نهاد مشغول به فعالیت می‌شود که عملکرد پنج‌ساله این نهاد حکایت از سه اصلاح ضروری در ساختار و رویه‌های آن دارد.

اقتصاد کلان

کارنامه سیاست‌های کلی اصل 44

پس از گذشت بیش از 10 سال از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 و همچنین گذشت زمانی قابل توجه از تصویب قانون اجرایی کردن آن، اکنون به‌وضوح مشاهده می‌شود که اهداف موردنظر محقق نشده و برنامه‌های آن به انحراف رفته است.

خصوصی‌سازی

چرا سکاندار بورس تغییر کرد؟

روز گذشته محمد فطانت که کمتر از دو سال بر مسند ریاست سازمان بورس اوراق بهادار تکیه زده بود، استعفا کرد.

بورس

فرصت ریشه‌کنی تیول‌داری مدرن

«تیول‌داری مدرن» یا همان «شرکت‌داری بی‌رویه دولتی و شبه‌دولتی» منشا مستقیم یا غیرمستقیم بخش بزرگی از فسادها و عدم شفافیت‌های مالی در اقتصاد ایران است.

اقتصاد کلان

وضعیت شاخص‌های اقتصاد شادکامی در ایران چگونه است؟

بررسی‌های فرهادی نیلی نشان می‌دهد روند نامناسب برخی از شاخص‌های اقتصادی در سال‌های گذشته به کاهش «رضایت ذهنی» شهروندان کشور منجر شده است.

اقتصاد جامعه

تفکیک سیاست و تجارت

بنگاهداری دولتی پس از فروپاشی اتحاد شوروی و عیان شدن ناکارآمدی ذاتی نظام سوسیالیستی دیگر چندان طرفداری ندارد و همه جای دنیا عقلای قوم تکیه بر بخش خصوصی و اقتصاد رقابتی را توصیه می‌کنند. در ایران هم پس از پشت‌سر گذاشتن هیجانات طبیعی انقلاب و مسائل جنگ تحمیلی، اقتصاد دولتی به معنای اول آن رفته‌رفته جایگاه خود را تا حدود زیادی از دست داد.

اقتصاد کلان