میلاد فرخنده حضرت معصومه (س) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 19 اردیبهشت 1403
روزنامه ایران

استفاده از بودجه پروژه‌های نیمه‌کاره برای جبران خسارات سیل

کمال اطهاری طی یادداشتی پیشنهاد داد اینکه دولت برای بازسازی مناطق سیل زده از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند یکی از راه‌های تأمین بودجه برای این کار است. اما راهکار بهتر این است که از بودجه‌های عمرانی که برای حوزه‌ها یا سرفصل‌های دیگری بوده می‌توان استفاده کرد.

اقتصاد کلان

زندگی ایرانیان پس از سیل

علی ربیعی در یادداشتی نوشت:در شرایط کنونی، دولت باید از نهادهای مدنی برای ایفای نقشی پررنگ‌تر در مقابله با بحران، حمایت بیشتری به عمل آورد. می‌توان با فراخوان دادن به خیریه‌ها و NGO‌ها، بستر حضور فعال مردم را برای عبور از بحران فراهم کرد. پس از زلزله کرمانشاه با یک تصور غلط که من ریشه آن را درک نکردم فعالیت چهره‌ها، افراد و گروه‌های مرجع را در کمک‌رسانی با علل نامعلوم محدود کردند.

اقتصاد جامعه

فرشاد مومنی معتقد است

دولت در تصمیم‌های خود از نظر کارشناسان استفاده کند

برآیند تصمیم‌ها نشان دهنده این است که ضعف بنیه علمی شدیدی وجود دارد. این ضعف در شورای عالی هماهنگی با نهایت حسن نیت و دلسوزی هم باشد به نحو بارزتری قابل مشاهده است.

اقتصاد کلان

ادغام بانک‌ها؛ یک اقدام پیشگیرانه

به اعتقاد حسینی شاهی، بیش از 30 بانک و مؤسسه اعتباری داخلی درکشور فعال هستند که تمام آنها کار مشابهی انجام می‌دهند. این درحالی است که تعداد بالای بانک‌ها و شعب آنها هزینه زیادی به نظام بانکی و اقتصاد ملی تحمیل می‌کند. برهمین اساس متناسب کردن تعداد بانک‌ها با نیازهای کشور در شرایط امروز اقتصاد ایران یک ضرورت محسوب می‌شود.

بانک

واقعیت‌های سیاست‌های جمعیتی در ایران

جمعیت‌ مناطق کمتر توسعه‌یافته که رشد جمعیت بیشتری داشتند در 5 سال اخیر با سرعت بالاتری نسبت به سایر استان‌ها شاهد زاد و ولد بوده‌اند، در حالی که استان‌های توسعه‌یافته‌تر رشد جمعیتی کمتری را تجربه کرده‌اند.

اقتصاد کلان

چشم‌انداز دانشگاه؛ استاد و دانشجو قاتل انگیزه‌های یکدیگرند

فاضلی می‌گوید: نااستادان در دانشگاه‌های کشور- و تقریباً در عمده دانشگاه‌های دنیا- تعداد بیشتر و غلبه کمی دارند. ورود فزاینده نادانشجویان نیز بتدریج فضای دانشگاهی را به سمت رخوت بیشتر برد. نادانشجویان به‌واسطه مشغله‌های کاری، غیبت از کلاس‌ها، فشار بر اساتید برای کاستن از کیفیت و دشواری دروس، و دست آخر متمسک شدن به لطایف‌الحیل برای دور زدن قواعد دانشگاهی و کسب نمره، روح دانشگاهی را تحت فشار قرار دادند.

اقتصاد کلان

نظرخواهی از کارشناسان سیاسی و حقوقی درباره تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای لایحه پالرمو و سی اف تی

مجمع کدام «مصلحت» را تشخیص می‌دهد

امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی پالرمو برگزار شد.جلسه امروز اولین جلسه پس از تمدید مهلت پیوستن ایران به FATF است؛ در این جلسه لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهور و فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی حضور دارند.

بانک

پدیده شاندیز و مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز؛ میراث دو دهه سهل‌انگاری

کامران ندری طی یادداشتی با اشاره به مشکلات پدیده شاندیز و مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز تاکید کرد: در هیچ کجا دولت‌ها وجه و سپرده مردم در مؤسسات و بانک‌ها را ضمانت نمی‌کنند لذا در همه کشورها صاحب سپرده مسئول تصمیم‌گیری خود در قبال سپرده‌گذاری است.

اقتصاد کلان

محسن صفایی فراهانی از ضرورت تصویب لوایح «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» می‌گوید

جذب سرمایه و تعامل با دنیا بدون FATF میسر نیست

کارگروه اقدام مالی موسوم به «اف‌ای‌تی‌اف» تعلیق ایران از لیست سیاه خود را در آخرین نشست به مدت 4 ماه دیگر تمدید کرد. هنوز دو لایحه پالرمو و سی‌اف‌تی در جمع تشخیص مصلحت نظام در انتظار رای نهایی است.

بانک

سفیر آلمان در تهران

اروپا هیچ شرطی برای ایران نگذاشته است

سفیر آلمان در تهران این ادعا که اروپا اجرای«اینستکس» را به الحاق ایران به نهاد مالی بین المللی FATFگره زده، رد کرد و آن را یک بحث انحرافی در روند همکاری‌های برجامی ایران و اروپا خواند.

اقتصاد کلان