بحرینیان گفت: ما هنوز بعد از ۱۲۰ سال از عمر دولت مدرن تکیه بر منابع طبیعی را به قول ریکاردو مزیت نسبی محسوب میکنیم.
تا زمانی که خرید و احتکار املاک شهری یک نوع «سرمایهگذاری» تلقی شود و صاحبان نقدینگی جذب سود سرشار اینگونه سرمایهگذاریها بشوند،سرمایهگذاری در حوزه تولید رونق پیدا نمیکند.
روشنفکران جامعه مدنی باید بهجای سرگرمیها و بازیهای نظری، به انباشت دانش لازم برای توسعه در جهان امروز، نه با آرمانهای قابل تحقق در آیندههای بسیار دور بپردازند.
بانیان وضع امروز همان نظریهپردازان و سیاستگذاران دیروز هستند که امروزیان نیز در همان فضا تنفس میکنند؛ وضعیت امروز محصول نگرش پوپولیسم اقتصادی است.
نهادهای دولتی باید با کمک به نهادهای صنفی و مردمی از ظرفیت آنها برای ارتقای سطح آگاهی تولیدکنندگان و ارائه فرصتهای آموزشی استفاده کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران معتقد است: ساختارهای حقوقی بودجه در ایران ناقص و قابل دستکاری بوده و تمرکز منابع در دست عدهای محدود در فقدان چارچوبهای حقوقی روشن، یک تهدید است.
قتصاد دولتی زمینه گسترش فساد را فراهم کرده. در شاخصهای کلان اقتصادی، نرخ سرانه و خلق سرمایه مشکلاتی هرگز در شرایط مناسبی که شایسته ملت ایران است، قرار ندارد.
هماکنون نزدیک به 300 هزار دانشآموخته بیکار در رشتههای مختلف کشاورزی حکایت از بحرانی فراگیر دارد. مدیریت کشاورزی کشور برای گشودن این گرههای مزمن چه راهکاری دارد؟
دولت اگر واقعا قصد حمایت از بورس و ایجاد رونق ماندگار در آن را دارد، باید شرایط را در این بازار مهم به نفع گاوصندوق بورس تغییر بدهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر مقامات اقتصادی از جراحی بزرگ اقتصادی سخن میگویند. اما بودجه 1401 نشانی از جراحی اقتصادی ندارد و ممکن است اثرات بدی در اقتصاد داشته باشد.