پس از چند دور مذاکره مستقیم در بهار 95، سرانجام تفاهمنامه خرید هواپیما با بوئینگ قطعی شد.
چگونگی نقش و جایگاه ایران در سپهر سیاست و اقتصاد جهانی همواره و در ادوار مختلف رویکردهای متفاوتی را تجربه کرده که سه نوع عمده این رویکردها را میتوان نگاه به غرب، نگاه به شرق و رویکرد تعامل با قدرتهای جهانی برشمرد.
آنچه در بررسی زمینههای حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران بیش از هر مسالهای مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد، موانع جذب سرمایهگذاری خارجی است. شناسایی این موانع و تلاش برای برطرف کردن آن از مهمترین مطالبات بخش خصوصی است.
در شرایطی که گمان میرفت پس از توافق هستهای و اجرایی شدن برجام، فعالیت خودروسازان چینی در ایران محدود شود، ظاهرا نه چینیها قصد عزیمت از «جاده مخصوص» دارند .
دولت در سال آخر باید دو اولویت داشته باشد: انسجام بخشیدن به مجموعه کابینه و مسوولان اجرایی با کنار گذاشتن کسانی که با اصلاحات اقتصادی اعلام شده دولت سازگار نیستند؛تعریف استراتژی رسانهای منسجم بههمراه تیم کارشناسی قوی برای اطلاعرسانی وضع موجود.
چرا و چگونه صنایعی که دههها به تولید و عرضه محصول در بازار ایران پرداختند و سبب ایجاد اشتغال و رونق فعالیت اقتصادی در کشور بودند به سرنوشتی چون کارخانه ارج دچار شدند؟
موضوع اقتصاد مقاومتی و الزامات اجرای آن مورد تایید همه صاحبنظران، مدیران دولتی و فعالان بخش خصوصی قرار گرفته؛ اما چه رازی وجود دارد که هر برنامه و ایدهای که چنین ستایش میشود، رخت اجرا به تن نمیکند؟
دولت در سال آخر حیات خود چه تصمیمهایی باید بگیرد و دولت قادر به انجام چه کارهایی است؟ فراهاد نیلی در این یاداشت به این سوال مهم پاسخ میدهد.
نظام مالی و بانکی کشور بسیار عمیقتر و پیچیدهتر از نرخ سود بانکی است؛ بانکها با معضل مطالبات معوق مواجه هستند و این مشکل بسیار فراتر از سود بانکی است.