سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
بازار مسکن در تهران، از اواخر نیمه اول 1392 وارد فاز رکودی شده است.گرچه آمارهای رسمی از شروع رونق معاملاتی حکایت دارند، اما این روند مطابق انتظار فعالان این بخش و سیاستگذاران نیست.
وضعیت اقتصادی پساتحریم و اجرای برجام، موجی از امید ایجاد کرده است؛ آنچه امروز پیش روی ماست، کوهی از توانمندیها، امکانات و فرصتها برای توسعه کشور است؛ ولی چرا در هیچ زمانی این پتانسیلها به بار نمینشیند و اقتصاد ایران راه کشورهایی مانند کرهجنوبی را نمیرود؟
تصویب طرح شتاب زده عملیات بانکداری بدون ربا ممکن است سیستم بانکداری ایران را با مشکلاتی روبرو کند.قبل از تدوین قانون لازم است مشکلات نظام بانکی از سوی بانکداران و اقتصاددانان در محافل علمی و کارشناسی به بحث گذاشته شود تا همه معضلات نظام بانکی شناسایی شود.
علوم انسانی شکوه قبلی خود را از دست داده است؛ بیش از نیمی از دانش آموزان، رویای ادامه تحصیل در رشتههایی غیر از رشته های علوم انسانی را دارند و یا رشته هایی که چند برابر ظرفیت کل کشور داوطلب در صف انتظار آن است. این مشکل مهمی در اقتصاد است که همانا توزیع نابرابر ثروت و درآمد بهطور عام و نابرابری درآمدی مرتبط با شغل و حرفه دانشگاهی بهطور خاص است.
بخش مهمی از مشکلات نظام پولی و بانک مرکزی صرفا ناشی از عملکرد دولت قبل نبوده، بلکه ساختار و قوانین حاکم بر این نظام بهخصوص رابطه دولت با این نظام و در راس آن بانک مرکزی مشکل مزمنی است که از ابتدای انقلاب وجود داشته است که مهمترین آن مساله استقلال بانک مرکزی است.
محمد طبیبیان، اقتصاددان درباره طرح «قانونی بانکداری جمهوری اسلامی ایران» که اخیرا در مجلس به صورت یک فوریتی درآمده در یاداشتی تحلیل می نویسد: در صورت تصویب این طرح یک گرفتاری و معضل قابل ملاحظه در امور بانکی کشور ایجاد خواهد شد و تهمانده نظام بانکی را با خطر ناکارآمدی و زیان فزاینده روبهرو خواهد کرد.
دولت تدبیر و امید اقتصاد کشور را در شرایط بحرانی رکود تورمی در سال 1392 تحویل گرفت، شرایطی که از نظر وخامت اوضاع از سالهای پس از جنگ تحمیلی تاکنون بیسابقه بود
طرح سامانه جامع گمرکی را دولت یازدهم توانست در زمانی کوتاه راهاندازی کند. پیش از این امر تجارت نه تنها به کندی صورت میگرفت بلکه به دلیل عدم شفافیت روند گمرکی در ورود و صدور کالا نیز تخلفاتی صورت میگرفت که از چشم مسوولان دور میماند.
موسی غنینژاد درباره بازار اقتصاد آزاد، موانع آن میگوید و اینکه آزاد شدن عرصه برای ورود بازیگران جدید موجب به خطر افتادن منافع خاص افراد یا گروههای ذینفوذی میشود که قبلا از بازار بسته و انحصاری سود میبردند.
موسی غنی نژاد اقتصاددان در یادداشت خود تاکید کرده است که اگر بنگاه یا کارفرما سود نبرد، دیگر بنگاهی وجود نخواهد داشت که کارگر در آن کار کند.