پرویز خوشکلام خسروشاهی، اقتصاددان در یادداشت خود به این مسئله پرداخته است که چرا در ایران باوجود منابع قابلتوجه، نیروی انسانی فوقالعاده از منظر کمی و کیفی، توسعه اقتصادی و رفاه در عمل محقق نمیشود؟
جامعهای که مصمم به حفظ نخبگان خود است، باید در کنار بهبود وضعیت شغلی و درآمدی، در حوزه فرهنگی با تقویت ریشه نخبگان در خاک سرزمین مادری، به میزان وابستگی و دلبستگی آنان به این سرزمین بیفزاید.
اگر افزایش سرمایهگذاری مستلزم تبدیل پساندازها به سرمایهگذاری و در مرحله بعدی جذب سرمایهگذاری خارجی است، باید بر کاهش بیثباتی اقتصاد کلان متمرکز شود.
محتوای پیامهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که رئیسجمهور را واداشت تا در اولین سخنان خود در سال۱۴۰۴ بهطور مستقیم از بیشتر کردن ارتباط و تعامل با اتاق بازرگانی نام ببرد، چهبود؟
علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنیمهندسی و احداث اتاق ایران با اشاره به اتفاقات سال ۱۴۰۳، نوشت: ایران در لحظهای سرنوشتساز ایستاده است و آنچه امروز برمیگزیند، آیندهی نسلها را رقم خواهد زد.
تا زمانی که سیاستمداران، دولتمردان و به طور کلی قدرتمندان سیاسی نپذیرند که در چارچوب عقلانیت دنیای جدید بیندیشند، مسائل سیاسی و اقتصادی ما همچنان پایدار خواهد ماند.
دولت تلاشی در جهت ایجاد سامانه جدید یا استفاده از سامانههای موجود برای مدیریت ذخایر کالاها یا مواد خام انجام ندهد. این تلاشها را بارها در کشور آزمودهایم و نقشی در کاهش تورم نخواهند داشت.
برای موفقیت برنامههای حمایتی در آینده، لازم است دولت علاوهبر ارائه تسهیلات مالی، سیاستهای تکمیلی را برای کنترل تورم، افزایش نظارت بر مصرف وامها و هدایت اعتبارات به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی درنظر بگیرد.
کاهش مشارکت در آموزش عالی و بازار کار رسمی در ایران، پدیدهای چندوجهی است که تحتتاثیر روندهای جمعیتی، تغییر ترجیحات نسل جدید و گسترش اقتصاد غیررسمی و شرایط رکودی ناشی از تحریمهای اقتصادی قرار دارد.
قیمتگذاری دستوری کرایه حمل، جنبههای اقتصادی را از صنعت حملونقل گرفته و نوسازی را مختل کرده و این سیاست به دکانی برای مدیران مجوزدهنده تبدیل شده است.