رادیو مجازی اتاق ایران - 6 مرداد 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

ضرورت کسب تجربه از کشورهای پیشرفته برای مقابله با کرونا

فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بر ضرورت کسب تجربه از دیگر کشورها برای مقابله با بحران کرونا تاکید کرد و طی یادداشتی خاطرنشان کرده است: در کشور ما نیز باید سیاست‌های حمایتی در پیش گرفته شود. در این زمینه باید هر چه سریع‌تر اقدام کرد؛ چراکه هر چقدر دیرتر عمل کنیم و با آشفتگی در تصمیم رفتار کنیم تبعات آن بیشتر دامان کشور را خواهد گرفت و حجم آسیب‌ها بیشتر خواهد بود

صادرات

تشویق با ابزار مالیاتی

پیشنهاد ارکان بخش خصوصی برای دولت در این بحران، حذف مدت است. مدت زمان انقضا برای حمایت‌ها برداشته شود. کارفرما چه امروز چه 10 ماه آینده مکلف به ایفای حقوق قانونی و رفع تعهد دولتی خود است. تاریخ انقضا برای این کار جز اضطراب و دغدغه برای کارفرما چیزی به همراه نخواهد داشت.

مالیات

کرونا و آموزه‌هایی برای دولتمردان

قبل از شیوع کرونا در ایران و بسیاری کشورها آموزش آنلاین مطرح شده بود، اما نظام آموزش رسمی علاقه‌ای به استفاده از آن نداشت. ظهور کرونا و بسته شدن مدارس و دانشگاه‌ها و کلاس‌های کوتاه‌مدت تخصصی که نقش مهمی در آموزش نیروی کار کشور دارند، بالاجبار موجب روی آوری گسترده به آموزش آنلاین شد و کلاس‌ها و وب‌سایت‌های آموزشی در سطوح مختلف شکل گرفت و همگان با امکانات آموزش الکترونیکی آشنا شده‌اند.

اقتصاد کلان

شفافیت؛ انتظار همیشگی

اولویت انتظار بسیاری از کارشناسان و مدیران بازار سرمایه ارائه برنامه مدون، روشن و سنجش‌پذیر درباره آینده نزدیک بازار از نظر اندازه، تامین مالی، تعداد پذیرش شرکت‌ها و وضعیت نهادهای مالی و همچنین ارائه برنامه و خط‌مشی برای توسعه نرم‌افزاری و زیرساختی و همچنین ریزساختارهای بازار باشد.

بازار پول و سرمایه

کرونا با ما چه خواهد کرد؟

مسوولان بهداشتی عموما اصرار بر صبر و نداشتن عجله در بازگشایی کارها دارند؛ ولی دولت‌ها نمی‌توانند از عهده هزینه تعطیلی کارها برآیند زیرا مجبورند هزینه بیکاری افراد و کسب‌و‌کارها را بپردازند. شاید برای اولین بار است که «جان» آحاد جامعه در مقابل «هزینه» سالم ماندن آنان در دست و تصمیم دولت‌ها قرار گرفته است.

اقتصاد کلان

درخواستی از وزیر محترم بهداشت ؛سیاست‌های آماری خود را منتشر کنید

آقای دکتر نمکی یک بیانیه تحلیل سیاستی آماری، از وضعیت بیماری کرونا در سطح کشور و چرایی مناسب بودن رفع محدودیت‌ها در این مقطع زمانی که در الگویی کاملا مغایر با تجربه بسیار محدود اخیر جهانی به لحاظ دوره بسیار کوتاه اعمال محدودیت، قرار دارد، همراه با پیش‌بینی‌هایی برای چند ماه آینده پیش‌رو منتشر کنید تا باعث کاهش نگرانی‌های زایدالوصفی شود که شرایط بیماری را در ماه‌های آینده تصویر می‌کند. قبول دارید که این اصیل‌ترین حق‌الناس است که مردم بدانند تصمیمات مستقیما مرتبط با سلامتی آنان چگونه گرفته شده است.

اقتصاد کلان

زنگ خطر برای افزایش مداخله‌گری پس از کرونا

در دوره فعلی علاوه بر سربرآوردن دولت رفاه حداکثری احتمالا شاهد اقداماتی خواهیم بود که آزادی‌های فردی بیش از گذشته زیر یوغ دولت‌ها خواهد رفت. جهان پس از کرونا برای بسیاری از آزاداندیشان می‌تواند بسیار یاس‌آور باشد، اگر اقدامی در جهت پیش آمدن کنونی دولت‌ها انجام نشود!

اقتصاد کلان

حسین عبده تبریزی دبیرکل پیشین بورس سه نظریه درباره بازار سهام را تحلیل کرد

بورس تهران حباب دارد؟

موقعیت امروز بازار سرمایه ایران ایجاب می‌کند در مورد آن به‌طور جدی و دقیق بحث کنیم تا شاید تصویری روشن‌تر از آن بیابیم. در این نوشته کوتاه، سه دیدگاه جاری صاحب‌نظران از بازار به شما عرضه می‌شود. به‌نظر شما و با توجه به تجربه‌هایی که اندوخته‌اید، کدام‌یک از این سه نظریه، تصویری دقیق‌تر از بازار سهام ایران ارائه می‌کنند؟ طبعا معاملات شما در بازار سهام ایران به این بستگی دارد که به کدام یک از این دیدگاه‌ها متمایل‌ آید.

بورس

سال تصمیمات سخت برای اقتصاد

لازمه جهش تولید، وجود فضای کسب‌وکار مساعد است که مولفه‌های آن به قوانین و مقررات و ارگان و سازمان‌های دولتی گره خورده و تا انحصارزدایی و خصوصی‌سازی صورت نگیرد نمی‌توان از فعالان اقتصادی انتظار تولید بیشتر را داشت.

اقتصاد کلان

سایه سنگین بحران‌ها بر سر کسب‌و‌کارها

به گفته شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در شرایط فعلی بنگاه‌های اقتصادی کشور، با چالش‌های جدیدی مواجه خواهند شد و چالش‌هایی که پیش‌تر نیز با آن دست به گریبان بودند مانند کمبود نقدینگی در سایه کرونا به بحران تبدیل خواهند شد. چنانچه سیاست‌گذاری‌های کوتاه‌مدت، در کنار اصلاحات و سیاست‌گذاری‌های بلند‌مدت صورت پذیرد، به‌طور قطع، کشور از آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی این بحران جهانی کمتر آسیب خواهد دید.

اقتصاد کلان