رادیو مجازی اتاق ایران - 6 مرداد 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

درس‌های الکل و ماسک برای اقتصاد ایران

وقتی دولت به هر دلیلی می‌خواهد بازاری را کنترل کند یا قیمت آن را به سود مصرف‌کننده پایین نگه دارد، همه را متضرر خواهد کرد. برخی از مردم فکر می‌کنند اگر چند گرانفروش و محتکر را اعدام کنند، بقیه حساب کار دستشان خواهد آمد اما این تصور کاملا غلط است و جامعه باید واقعیت‌های اقتصاد را بپذیرد

اقتصاد کلان

بخش خصوصی در انتظار گشایش در تبادلات مالی و سرمایه‌گذاری

باز کردن درهای بسته شده منابع مالی و سرمایه‌گذاری روی بنگاه‌های ایرانی در حوزه صادرات‌؛ واردات و سرمایه‌گذاری خارجی در شرایط حاضر انتظار فعالان بخش خصوصی است و باید بدانیم این بخش است که نیروی واقعی به حساب می‌آید.

کار و تامین اجتماعی

یادداشت غلامحسین جمیلی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران

بحران مطالبات معوق و وضعیت بنگاه‌ها

جمیلی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است: برای پیشگیری از بروز مشکلات اقتصادی در تامین مالی، پرداخت بیمه، بدهی‌ها، اقساط بانکی و مالیات‌‌ها، حتما باید شرایط پرداخت تقسیط بلندمدت فراهم شود تا این معضلات نتواند اقتصاد بنگاه‌ها را برهم زند. از طرفی بخش عمده توان حمایتی دولت باید برای تثبیت و حفظ ظرفیت اشتغال کشور باشد، از این جهت که بنگاه‌ها دچار آسیب‌پذیری در تعدیل نیروهای خود نشوند.

صنعت و معدن

اقتصاددانان برجسته تحلیل کردند

اقتصاد شکننده جهان و اصابت کرونا به آن

در پاسخ به‌شدت ضربه کرونا بر اقتصاد جهان اغلب اقتصاددانان بر این باورند:این ضربه شدید است اما درخصوص دامنه آن اعتقاد دارند که عمق خسارت قابل برآورد نیست و برای کمی کردن میزان خسارت باید کمی صبر کرد.

اقتصاد جهان

کرونا در بزنگاه حکمرانی؛ از چالش سلامت تا تورم کرونایی

گسترش سریع ویروس کرونا، چالش‌های مهمی را برای کشور ما به‌وجود آورده است. نظام حکمروایی در کشور ما نارسایی‌های زیادی دارد که عوارض خود را در عرصه‌های مختلف بروز داده است. اما این نارسایی‌ها امروز در عرصه‌ای بروز کرده که از این ظرفیت برخوردار است که به یک فاجعه بزرگ انسانی منجر شود. این فاجعه بزرگ می‌تواند هزینه‌هایی غیر‌قابل‌ تصور و تاریخی در پی داشته باشد.

اقتصاد کلان

بحران در برگزاری مجامع؛ بسترهای اینترنتی را هموار کنید

در شرایط بحرانی جای خالی بسترهای اینترنتی و سامانه‌های لازم بسیار مشهود است. سامانه‌های برگزاری مجامع الکترونیک طی این سال‌ها توسعه جدی نیافته و جای آن در شرایط بحرانی کنونی بسیار خالی است و می‌توان بحران حال‌حاضر را تا حد زیادی کنترل کرد. کما اینکه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری درصدد است که چنانچه مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس اوراق بهادار اخذ شود، مجمع امسال را به‌صورت الکترونیکی برگزار کند.

بورس

«آنکتاد» گزارش کرد

آسیب کرونا بر سرمایه‌گذاری

شیوع ویروس کرونا جدید باعث خواهد شد جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهان نسبت به پیش‌بینی قبل با کاهش ۵ تا ۱۵ درصدی مواجه شود. این امر باعث خواهد شد تنها رشدی ناچیز در جریان سرمایه‌گذاری سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ حاصل شود.

سرمایه‌گذاری

صندوق بین‌المللی پول شیوه حمایت از کسب‌وکارها را معرفی کرد

حمایت از اقتصاد در عصر کرونا

در حوزه اقتصادی صندوق بین‌المللی پول پیشنهاد می‌دهد تا زمان فروکش کردن شرایط اورژانسی، ارائه جریان‌های پولی به‌موقع، هدفمند و حتی موقت برای مردم و کسب‌وکارهایی که بیشترین آسیب را از این وضعیت می‌بینند نظیر اعطای یارانه نقدی، کالایی و معافیت‌های مالیاتی ضروری است.

بانک

سازمان ملل گزارش کرد

افت 50 میلیارد دلاری صادرات کارخانه‌های جهانی در ماه فوریه

سازمان ملل متحد نخستین برآورد از خسارات ناشی از ویروس کرونا بر تجارت جهان را منتشر کرد. اقتصاددانان این سازمان اعلام کردند که تنها در ماه فوریه صادرات تولیدات کارخانه‌ای جهان افتی ۵۰ میلیارد دلاری را شاهد بوده است.

اقتصاد جهان

روستاها و توان مقابله به کرونا

گستردگی شیوع بیماری در پهنای تمام استان‌های کشور موضوع مدیریت پیشگیری، هشدار و درمان بیماری ویروس کرونا را با مشکل روبه‌رو ساخته و در صورتی که در زمان مناسب، اقدام مناسب اعمال نشود، چه بسا ابعاد فاجعه انسانی این ویروس غیر قابل تصور باشد.

اقتصاد جامعه