مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه
روزنامه دنیای اقتصاد

آزمودن آزموده در ارز

بخش‌خصوصی از سیاست‌گذار انتظار دارد؛ فضای کسب‌وکار را بهبود بخشد، از قیمت‌گذاری خارج شده و اقتصاد را مبتنی بر قواعد بازار آزاد مدیریت کند تا زمینه رقابتی شدن تولید فراهم شود. ما هیچ یارانه‌ای از دولت نمی‌خواهیم، اما دشوار است که محدودیت‌های تازه را بپذیریم.

طلا و ارز

خاموشی چراغ تجارت

سیاست اجباری و پیمان‌سپاری ارزی تاکنون کمتر با کامیابی همراه بوده است و در بیشتر مقاطع بهرشد بازار سیاه ارز منجر می‌شود.

بازرگانی و تجارت

برداشت فریز قیمتی از ارز

غفلت از سیاست آزادسازی به‌عنوان شرط لازم برای اجرای حقیقی و موفقیت‌آمیز خصوصی‌سازی ریشه در همین شناخت نادرست دارد.

طلا و ارز

یکسان‌سازی ارزی و دموکراسی

بسیاری معتقدند سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز، سیاست درستی نیست و این، قانون عرضه و تقاضاست که باید نرخ ارز را معین کند.به گفته آنها سیاست سهمیه‌بندی و پاسخگویی به تقاضاهای واقعی ارز، راه به جایی نخواهد برد.

اقتصاد کلان

رشد تجارت با اروپا در دو ماه نخست ۲۰۱۸

تجارت کالایی ایران با منطقه یورو در دو ماه نخست سال 2018، حدود 17 درصد افزایش یافت. بر این اساس در دو ماه نخست سال ۲۰۱۸، حدود یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون یورو کالا از اتحادیه اروپا وارد شده و حدود ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون یورو نیز به ۲۸ کشور عضو اتحادیه کالا صادر شده است.

بازرگانی و تجارت

اسارت اقتصاد در گذشته

نیاز به اصلاحات ساختاری تنها به بازار ارز محدود نمی‌شود. شبکه بانکی، صندوق‌های بازنشستگی، قیمت حامل‌های انرژی، آب و... بخش‌هایی هستند که مدت‌ها است در فهرست انتظار برای اصلاحات قرار گرفته‌اند.

اقتصاد کلان

تجارت ترجیحی ایران و ترکیه در کفه ترازو

پارلمان بخش‌خصوصی قرار است به‌زودی نتایج انعقاد قرارداد تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه را منتشر کند که از سه سال پیش دو دیدگاه مخالف و موافق این توافق‌نامه را زیر ذره‌بین قرار داده بودند.

بازرگانی و تجارت

تنگنای ارزی، تصحیح موضع و گام‌ بعدی

دو هفته پیش، غول دلار از شیشه درآمد و چند روزی جولان داد. همه نگران شدند. دولت این بار تن به انفعال نداد و راهبری عملیات در بندکردن آن را بر عهده گرفت. فضای سیاسی جامعه که بر اثر قطبی‌شدن شدید، مدت‌ها بود اجماعی را تجربه نکرده‌بود، شاهد اعلام مواضع کم‌وبیش همراستا از سوی سه قوه شد. مدعیان تمامیت صلاحیت و درستی پس از چند رزمایش و نمایش ابتدایی سیاست خاموشی را پیشه کردند.

طلا و ارز

کاربرد ریال به جای دلار؟

مداخله دولت در بازار ارز و اعلام نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار برای همه متقاضیان و غیرقانونی شدن خرید و فروش آن به قیمت‌های بالاتر، واکنش‌ها و انتقاداتی را به همراه داشته است. سوای واکنش‌هایی که در مورد اصل این سیاست صورت گرفته و در رسانه‌ها منعکس شده، برخی از انتقادات به جزئیاتی مربوط می‌شوند که هنوز بلاتکلیف مانده‌اند و قاعدتا سیاست‌گذاران به‌تدریج و در هفته‌های پیش‌رو در باره آنها تصمیم‌گیری خواهند کرد.

طلا و ارز

بازگشت اعتماد در گرو اعاده اعتبار

سیاست‌گذار می‌تواند بر اعتبار خود بیفزاید و از این سرمایه در جهت پیشبرد سیاست‌ها و اهداف کشور استفاده کند؛ مشروط به آنکه فقط اهداف قابل اجرا و تحقق‌پذیر را تعهد کند و از اعلام برنامه‌ها و اهداف خیال‌پردازانه و سیاست‌های متزلزل و متناقض اجتناب کند.

اقتصاد کلان