رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404
روزنامه ایران

7 راهکار پیشنهادی برای دولت پس از اصلاح قیمت بنزین

داود سوری اقتصاددان در یادداشتی هفت راهکار برای پیش بردن مسیر دولت در شرایطی که اقدام به اصلاح نرخ بنزین کرده، ارایه داده است.

اقتصاد کلان

مناظره‌ای درباره حال و آینده صنعت ایران

صنعت ایران راهبرد پذیر نیست

شرایط تحریمی و تغییر مدام متغیرهای اقتصادی ایران اجازه نمی‌دهد استراتژی صنعتی محقق شود و توگویی تمام استراتژی‌هایی که تهیه شده، حکم وصیت‌نامه را دارد چرا که نظرات بخش خصوصی در آن دیده نشده است.

صنایع

چگونگی اثر بازتوزیعی یارانه سوخت

علی سعدوندی اقتصاددان در یادداشتی با اشاره به تصمیم دولت نوشته است: از آنجایی که هدفندی یارانه‌ها اثر بازتوزیعی دارد، آثار تورمی محدودی دارد و به میزانی که روی پایه پولی و نقدینگی اثر بگذارد یا شبه پول تبدیل به پول شود ایجاد تورم می‌کند. در بررسی سویه دیگر موضوع اگر هدفمندی یارانه‌ها روی نرخ تولید اثر منفی بگذارد به میزانی که تولید کاهش یافته است می‌تواند اثر تورمی هم داشته باشد.

اقتصاد کلان

شکوفایی اقتصاد با کاهش بروکراسی

محمدقلی یوسفی در یادداشتی با تاکید بر اینکه دولت باید متناسب با دخل و خرج خود کار کند و نهادهای عمومی باید کوچک شوند و بخش خصوصی جای آنها را بگیرد، نوشته است:در حال حاضر ما وارث یک بروکراسی هستیم که بزرگ است و باید کوچک شود. هدف دولت باید این باشد که چطور این اتفاق بیفتد و از این طریق هزینه‌ها کم شود.

اقتصاد کلان

دو عامل تأثیرگذار در مبارزه با فساد

حسین میرمحمد صادقی رییس موسسه آموزشی، پژوهشی و دانشگاه علمی کاربردی اتاق ایران در یادداشتی نوشته است:اینکه کشور ما از نظر فساد و عدم شفافیت در وضعیتی غیرقابل قبول و بد به سر می‌برد، به هیچ عنوان موضوعی انتزاعی و غلوآمیز نیست و تمام دریافت‌ها از وضعیت موجود این واقعیت را تأیید می‌کند. واقعیتی که ایجاب می‌کند سریع‌تر نظام و کشور در یک حرکت منطقی خود را از این وضعیت بیرون ببرد و این کار نه با سیاسی کاری قابل انجام است و نه بدون شفافیت.

اقتصاد کلان

چرا فساد ریشه‌کن نمی‌شود؟

لیلاز معتقد است تا زمامنی که متن و زمینه اقتصاد و سازوکارهای اقتصادی در ایران عوض نشود، نمی توان انتظار داشت فساد مهار یا ریشه کن شود. وقتی در یک اقتصاد، زمینه‌های فساد وجود دارد، برخورد مقطعی با مفسدان دردی را دوا نمی کند. زمینه‌های اصلی فساد، نقش گسترده دولت در اقتصاد، برخورد جناحی و فقدان آزادی است.

اقتصاد کلان

برنامه‌ کوتاه‌مدت برای شرایط دشوار اقتصادی

حجت الله میرزایی در یادداشتی با تاکید بر داشتن برنامه‌ کوتاه مدت برای شرایط دشوار، نوشته است: دولت باید نشان دهد که در کاهش هزینه‌ها با مردم شریک است و تنها مردم نیستند که باید هزینه‌های خود را کاهش دهند. دولت می‌تواند با بررسی مجدد ردیف‌های بودجه، محدود کردن کارمندان خارجی خود، تعدیل سفارتخانه‌هایی که ضروری نیست و همچنین توقف برگزاری همایش‌ها گام‌های مهمی در جهت صرفه‌جویی بردارد.

اقتصاد کلان

یادداشت مسعود خوانساری، نایب‌رئیس اتاق ایران

اقتصاد ایران معطل تصمیم‌گیری است

مسود خوانساری در یادداشتی نوشته است مسأله امروز اقتصاد ایران از میان بردن تعارضات در سیاست‌گذاری و رسیدن به مرحله تصمیم‌گیری است. اقتصاد ایران قابلیت پیش‌بینی‌پذیری ندارد و حتی در مورد موضوعات قابل برنامه‌ریزی هم به صورتی عمل می‌شود که در نهایت قابلیت اطلاع از روندها از دست می‌رود. نبود تصمیم جدی، بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

اقتصاد کلان

چند نکته مغفول از تب و تاب این روزهای بازار سرمایه

افروز بهرامی در یادداشتی ضمن تشریح نکات مغفول از تب و تاب این روزهای بازار سرمایه نوشته است: با استفاده از ظرفیت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و به استناد ماده ١٤ قانون مذکور، اصلاح ساختار مالی شرکت‌ها و امکان افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها می‌تواند زمینه ساز رونق بیش از پیش بازار سرمایه شود.

اقتصاد کلان

کاهش سرعت تورم با خاموشی موتور نقدینگی

دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه رازی در یادداشتی با اشاره به ارقام منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران که نشان می‌دهد نرخ تورم شاخص قیمت مصرف‌کننده مهرماه 1398 نسبت به مهر 1397 حدود 28 درصد رشد داشته است، تاکید کرده با توجه به اثر بالای انتظارات قیمتی در دو حوزه عرضه و تقاضا روی نرخ تورم، انتظار می‌رود مدیران و تصمیم‌گیران دولتی قبل از هر تصمیم یا مصاحبه اثر این تصمیم را بر انتظارات قیمتی آینده جامعه بررسی و پس از آن اقدام کنند.

اقتصاد کلان