هنگامی که زنان توانمند شده و حقوق دسترسی به زمین، رهبری، فرصتها و انجام انتخابهای خود را داشته باشند، رشد اقتصادی و امنیت غذایی افزایش یافته و چشمانداز برای نسل فعلی و آینده بهبود مییابد.
یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار،امنیت شغلی و معیشت را اصلیترین مطالبه کارگران برشمرد و بر ضرورت اصلاح مواد مرتبط با تامین اجتماعی و ایجاد اشتغال در برنامه ششم تاکید کرد.
ستاریفر به چرایی ضرورت نهاد برنامه در همه کشورها اشاره و تأکید میکند همه کشورهای توسعهیافته با یک نهاد برنامه قوی توانستهاند این مسیر را طی کنند و هنوز هم از وجود آن غافل نیستند.
مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران میگوید: الزامات رشد اقتصادی کدام است؟ باید همه عوامل دخیل در رشد اقتصادی با هم مورد توجه قرار بگیرد. باید دولت برنامه منسجمی برای اقتصاد داشته باشد.
لایحه برنامه ششم توسعه در احکام خود برای مهمترین مسائل و بحرانهای کشور، راهکار متناسبی ارایه نکرده و تنها به برخی الزامها یا سیاستهای بعضا امتحان شده بسنده کرده است.
احرامیان، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران میگوید: توسعه اقتصادی دو بعد مادی و معنوی دارد. در بعد مادی توسعه اقتصادی، فضای سالم رقابت، نیروی انسانی کارآمد و منابع مالی اصل اساسی است.
اختلاف نظر میان مجلس و دولت بر سر شکل بررسی برنامه ششم توسعه، روند بررسی این لایحه را وارد فاز تازهای کرد.
متن کامل لایحه برنامه ششم توسعه که از سوی دولت به مجلس ارسال شده بود منتشر شد. متن این لایحه با امضای محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در تاریخ ٤ مرداد ماه ٩٥ به مجلس ارسال شده است.
بهنظر میرسد این دو نقیصه، نقطه شکنندگی سازمان مدیریت و برنامهریزی در دولت یازدهم شد؛ زیرا اگر گزارش جامع و پژوهشی درخصوص جایگاه سازمان تهیه میشد، امروز نیاز نبود در واکنش به برخی کاستیها در حوزه اداری و استخدامی مجددا به قالب گذشته بازگشت.
برنامه ششم زمانی میتواند نتایج مطلوبی داشته باشد که نظام تصمیمگیری کشور از وضعیت کنونی خود خارج شود و اقتصاد از زمین بازی جناحهای سیاسی تبدیل به زمینی برای بهبود معیشت و رفع مشکلات تولید شود.