رئیس اتاق ایران با اشاره به ظرفیتهای موجود برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان، بر لزوم همکاری بیشتر بخش خصوصی دو کشور برای ارائه راهکار رفع موانع تجاری در مرزها و پیگیری آن در دولت تأکید کرد.
رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب و کار معتقد است: در برنامه هفتم به قدر کافی به بهبود محیط کسب و کار توجه نشده، درحالیکه این موضوع پیش نیاز جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی است.
نظامالدین زاهدی، سفیر جمهوری تاجیکستان در تهران، با اشاره به ظرفیتهای همکاری تجاری ایران و تاجیکستان، گفت: روابط تجاری دوجانبه در 2 سال اخیر 5 برابر شده اما همچنان میتواند بهتر شود.
رئیس اتاق ایران به رئیس اتاق امارات پیشنهاد داد: شرکتهای مشترک ایرانی و اماراتی برای حضور در پروژههای زیرساختی در کشور عراق ایجاد شود و درنهایت مقرر فهرست پروژههای موردتوافق میان دو اتاق مبادله شود.
رئیس اتاق ایران در دیدار با رئیس اتاق مکه که ریاست اتاق اسلامی را نیز برعهده دارد، گفت: بخش خصوصی ایران بهدنبال دیپلماسی اقتصادی و سیاست تنشزدایی دولت، انگیزه مضاعفی برای تعامل با کشورهای اسلامی ازجمله عربستان دارد.
ایران میتواند بهجای عضویت کامل در بریکس که فرآیند پیچیدهای دارد، در کوتاهمدت عضویت در بانک توسعه جدید و مکانیسم ذخیره احتیاطی را در دستور کار قرار دهد. عضویت ایران میتواند به تأمین منافع اقتصادی کشور کمک کند.
اتاق ایران پیشنهاد میکند، دولت برای موفقیت در مسیر خصوصیسازی از بستر برنامه هفتم توسعه استفاده کرده و سهم بخش تعاونی و خصوصی در تولید ناخالص داخلی را افزایش دهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است: برای توسعه بخش کشاورزی و افزایش کیفیت محصولات این بخش، باید به سمت بهروزرسانی قوانین قدیمی و کهنه این حوزه حرکت کرد.
محمدحسین عمادی، محقق و استاد دانشگاههای چین، با اشاره به اهداف چین از ابتکار کمربند و جاده و احیای جاده ابریشم، بر ضرورت دوسویه ماندن این راه و توجه به پیشینه فرهنگی آن تاکید کرده است.