رادیو مجازی اتاق ایران - 25 شهریور1403

اولویت‌های سیاست‌گذاری در اقتصاد

تجربه چین، راهگشای تغییر ریل از سیاست «توسعه صادرات» به «جایگزینی صادرات»

اقتصاد چین در طی 30 سال گذشته رشد چشمگیر و بی نظیری داشته است. بی تردید مطالعه دلایل و عوامل این رشد و بررسی سیاستهایی که چین را در این 30 سال اینگونه متحول کرده است می تواند درس‌های زیادی را برای کشور ما و اصلاح و اتخاذ سیاست‌های مناسب‌تر در مسیر بهبود شرایط و وضعیت کنونی اقتصاد ما به همراه داشته باشد.

اقتصاد کلان

اندونزی؛ تجربه یک اقتصاد نوظهور در عبور از اقتصاد متکی بر منابع

ضرورت تغییر ریل در اقتصاد ایران از توسعه صادرات به جایگزینی صادرات

پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران، در مقاله‌ای با بررسی تجربه اندونزی و واقعیت‌های اقتصاد ایران، بر ضرورت تغییر ریل در اقتصاد از توسعه صادرات به جایگزینی صادرات تاکید دارد. سلطانی همچنین یک بسته پیشنهادی برای تعمیق تولید در کشور و افزایش ارزش افزوده در جهت اصلاح و تغییر مسیر کنونی ارائه داده است.

اقتصاد کلان

محمدرضا قنبری در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

رشد اقتصادی در گرو نیروی انسانی کارآمد است

قنبری، استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: بعد از کنترل تورم، دولت باید منابع مالی در اختیار بنگاه‌های اقتصادی قرار دهد؛ باید از تصمیم‌های هیجان‌زده پرهیز کرد؛ از طرف دیگر باید به نیروی انسانی و آموزش توجه شود.

اقتصاد کلان

مهدی تقوی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

اقتصاد ایران دوران نوسان و تنش را پشت سر گذاشته است

مهدی تقوی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: امروز اقتصاد ایران رکود و تورم را پشت سر گذاشته و وارد مرحله جدیدی شده است. یعنی از سه‌ماهه پایانی سال 1394 اقتصاد ایران شوک شدید کاهش درآمدهای نفتی را پشت سر گذاشته و وارد منطقه رشد شده است.

اقتصاد کلان

غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

شش‌ماه بعد از اجرای برجام نباید انتظار تحول در اقتصاد داشته باشیم

مصباحی‌مقدم، اقتصاددان می‌گوید: من زمان توافق برجام گفتم که حداقل شش ماه بعد از امضای توافق و اجرایی شدن آن نباید انتظار تغییر و تحول قابل‌توجهی داشت. ای‌کاش دولت با این ادبیات صحبت می‌کرد و انتظارات مردم را ازبرجام محدود می‌کرد.

اقتصاد کلان

مهدی پازوکی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران پاسخ می‌دهد

دولت چگونه از بحران‌های اقتصادی عبور کند؟

پازوکی، اقتصاددان به پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: بخشی از عملکرد اقتصادی دولت مثبت استغ اما دولت باید بتواند از همه ظرفیت‌های مهم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برای پیش بردن اصلاحات اقتصادی استفاده کند.

اقتصاد کلان

یادداشتی از رمضان بهرامی رئیس اتاق گرگان برای پایگاه خبری اتاق ایران

به رونق اقتصادی می‌اندیشیم

رمضان بهرامی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در تحلیلی نوشت: دولت در تهیه پلت فرم اقتصادی بخش تولید را کنار سایر بخش‌ها می‌بیند، بنابراین نرخ تسهیلات جاری پاسخگوی نیاز بخش تولید نیست.

اقتصاد کلان

پورابراهیمی:

دولت برنامه 3 ساله خروج از رکود ارائه کند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اولویت اصلی دولت در سال پایانی فعالیت خود را مقابله با رکود عنوان کرد و به دولت پیشنهاد کرد برنامه 3 ساله خروج از رکود را به جای برنامه ششم تقدیم مجلس کند.

اقتصاد کلان

اقتصاد سیاسی دولت

برای تشریح عملکرد سه ساله دولت یازدهم بهترین ابزار، اقتصاد سیاسی است به طوری که بدون این ابزار و تنها با بررسی تغییرات کمی شاخص‌ها بخش بزرگی از دستاوردهای دولت نادیده گرفته می‌شود.

اقتصاد کلان

تمرکز بر آرامش اقتصادی در سال پایانی

بهترین روش برای ارزیابی عملکرد سه سال گذشته، این است که معیار مشخصی برای ارزیابی داشته باشیم. اگر معیار ارزیابی را گفته‌ها و اهداف ابتدایی خود دولت قرار دهیم، می‌توانیم پس از آن بررسی کنیم که دولت برای رسیدن به شعارها و اهداف خود، درست اولویت‌بندی کرد یا خیر.

اقتصاد کلان