جمشید پژویان در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران پژویان میگوید: کنترل تورم یکی از نقاط مثبت کارنامه اقتصادی دولت است؛ اما مشکلات اقتصادی ایران ساختاری است و راهحل این مشکلات برنامهریزی برای موانع ساختاری خرد و کلان است.
عملکرد دولت روحانی را از دو زاویه میتوان ارزیابی کرد: اقداماتی که انجام شد؛ اقداماتی که انجام نشد. برای ارایه تحلیلی واقعبینانه ناگزیر از آن هستیم که شرایط محیطی را لحاظ کنیم، که قیدهایی بر اعمال و تصمیمات دولت اعمال میکند.
جامساز از مشکلات اقتصاد ایران میگوید: اقتصاد ایران متاسفانه دولتی، نفتی و رانتی است. راهحل بلندمدت، پیوستن به اقتصاد آزاد رقابتی است و در کوتاهمدت دولت باید با مردم و درباره مشکلات شفاف سخن بگوید.
محمود تولائی، رییس اتاق کاشان درباره مطالبات بخش خصوصی از دولت در حوزه مالیات و تامین اجتماعی میگوید.
انوشیروان مرآت،میگوید: اکثر مخاطبان و خریداران صنعت ما دستگاههای اجرایی و دولتی هستند. قوانین حمایت از محصولات داخلی درست اجرا نشده، و بیاعتمادی بهمحصولات داخلی وجود دارد.
مناطق آزاد نقش مهمی میتواند در دوران پساتحریم ایفا کنند و برای اقتصاد کشور به عنوان پیشران باشد؛ و جزیره کیش با بهرهمندی از این ویژگی برای نقشآفرینی در توسعه گردشگری کشور مهیا شده است.
محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به پایگاه خبری اتاق ایران میگوید: بخش خصوصی انتظار بیشتری از دولت دارد ولی ظرفیتهای و توان مالی ما محدود است. ما برای فرصتهای پسابرجام برنامه داریم.
مهدی پازوکی، اقتصاددان، معتقد است دولت برای خروج از رکود در سه حوزه باید برنامهریزی کند: انضباط مالی، انضباط پولی و انضباط اداری.
چگونگی نقش و جایگاه ایران در سپهر سیاست و اقتصاد جهانی همواره و در ادوار مختلف رویکردهای متفاوتی را تجربه کرده که سه نوع عمده این رویکردها را میتوان نگاه به غرب، نگاه به شرق و رویکرد تعامل با قدرتهای جهانی برشمرد.
دولت در سال آخر باید دو اولویت داشته باشد: انسجام بخشیدن به مجموعه کابینه و مسوولان اجرایی با کنار گذاشتن کسانی که با اصلاحات اقتصادی اعلام شده دولت سازگار نیستند؛تعریف استراتژی رسانهای منسجم بههمراه تیم کارشناسی قوی برای اطلاعرسانی وضع موجود.