مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران میگوید: الزامات رشد اقتصادی کدام است؟ باید همه عوامل دخیل در رشد اقتصادی با هم مورد توجه قرار بگیرد. باید دولت برنامه منسجمی برای اقتصاد داشته باشد.
غنینژاد میگوید: رئیسجمهوری از برنامه اقتصادی خود دفاع کرد اما اینکه دولت برای انسجام فکری و برنامهریزی تیم خود میخواهد چه کار کند و چه استراتژی را در پیش خواهد گرفت؛ سخنی نگفت.
پدیدار، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران، به پایگاه خبری اتاق ایران میگوید: صحبتهای دکتر روحانی در صدا و سیما، گزارشی از عملکرد دولت بود اما انتظار میرفت که او از موانع و مشکلات پیش روی دولت هم با مردم سخن بگوید. گفتن واقعیت بخشی از سند توسعه اقتصادی است.
حسنزاده، رئیس اتاق تبریز میگوید: مهمترین مشکل اقتصاد کشور فاصله گرفتن از توسعهیافتگی، هرز رفتن منابع و عدم استفاده بهینه از آنها منابع است.
موضوعی که از ابتدای مسافرتهای هیاتهای خارجی مشاهده شد، عدم توانایی ما در اطلاع رسانی درست و منطقی به همتاهای تجاری خود در هیاتها بود. ضعفی تاریخی که در 20 سال گذشته به واسطه فشار تحریمها و اقتصاد دروننگر تشدید شده است.
عابدی، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران میگوید: تیم اقتصادی دولت برنامه و استراتژی مناسب اقتصادی ندارد؛ دولت باید در یکسال مانده به کوچکشدن نهاد دولت کمک کند و برنامهمحور عمل کند.
تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم میگوید: مجلس دهم به مسایل اقتصادی آشنایی کافی دارد و میخواهد با دولت تعامل کند. دولت باید به مطالبات محلی توجه کند تا حمایت نمایندگان محلی باعث پیشرفت برنامه کلان دولت بشود.
سلیمی، عضو هیئترئیسه کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی میگوید: در دوره پسابرجام، ایران حضور فعالتری در ICC دارد؛ انتخاب یک هندی به ریاست این سازمان فرصت خوبی است و ما باید بانکهای خود را به استانداردهای بینالمللی ارتقا دهیم.
علیرضا اقبالی، اقتصاددان، معتقد است که پیدا کردن بازار هدف، قلب بخش تولید است و هدف نهایی واحدهای تولیدی، صرف تولید کردن نیست بلکه آنها به فروش نیاز دارند.
ساختارهای معیوب اقتصادی، ذینفعان وکاسبان پرنفوذی دارد و انجام اصلاحات ساختاری نیازمند همت والای مسوولان دلسوز و پشتیبانی گسترده اجتماعی است.