رئیس اسبق سازمان مدیریت و برنامهریزی: فساد اداری مانع اصلی توسعه، سرمایهگذاری و اشتغال است. اقبال زیادی به سرمایه گذاری درایران وجود دارد. تا کنون حدود 400 هیات بزرگ تجاری به ایران آمدهاند و این نشان میدهد آنها علاقمند هستند. این شرط لازم است اما شرط کافی رفع موانع داخلی است.
دولت در سال آخر حیات خود چه تصمیمهایی باید بگیرد و دولت قادر به انجام چه کارهایی است؟ فراهاد نیلی در این یاداشت به این سوال مهم پاسخ میدهد.
معاون اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس میگوید: سند بودجه کشور فقط یک سند اقتصادی نیست و تمام دستگاهها در آن دخیل هستند؛ اما در ایران مدیران برنامهریزی دچار خطای استراتژیک هستند.
ایران در قلب حادثه است؛ حادثه سیاسی، بینالمللی، مسایل منطقهای و اما روی دیگر سکه اقتصاد است. در چند ماه گذشته حضور هیأتهای تجاری و رفتوآمدهای تجار و فعالان اقتصادی دیگر کشورها به ایران افزایش یافته که در تاریخ ایران، سابقه نداشته است
تنگناها و تهدیدهای داخلی و بینالمللی مسایل و مشکلاتی را به اقتصاد ایران تحمیل کرده است؛ موانعی که باعث کندی حرکت دولت شده و انتقادهای زیادی به سمت دولت روانه شود.
محمدمهدی بهکیش میگوید: بانکهای بزرگ در اروپا میگویند اگر اشتباه کنیم جریمه میشویم و تحمل آن جریمهها را نداریم. ما باید کاری کنیم که این بهانه را از دست بانکها و آمریکاییها بگیریم.
دولت در حوزه اقتصاد بسیار محتاط، محافظهکارانه و تا حدی نیز عاقبتاندیشانه ظاهر شد و نتیجه آن وضعیتی است که امروز میبینیم. انتظار ما از دولت این بود که با جسارت بیشتری در حوزه اقتصاد تصمیم بگیرد و با قاطعیت بیشتری برنامهها را پیاده کند.
علیاکبر شریفپور رییس اتاق بازرگان، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر میگوید: تورم و رکود معلول است و علت مشکلات اقتصادی به نگاه سیاسیای برمیگردد که بر اقتصاد سایه افکنده است.
هادیحقشناس، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران میگوید: اولویت دولت در سال پایانی، تسهیل سرمایهگذاری و کاهش نرخ بیکاری باشد.
فرهاد فزونی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، عملکرد دولت یازدهم را در سال پایانی عمرش، نیمهموفق ارزیابی میکند. او معتقد است که دولت باید در سیاستگذاری خود اولویتبندی کند و تنها اولویت امروز، ایجاد بسترهای لازم برای ورود سرمایه خارجی است.