رادیو مجازی اتاق ایران - 6 مرداد 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

وعده‌های اقتصادی در انتخابات

یشترین لطمه را اقتصاد ملی ما از طرح‌های ضربتی خیال‌پردازانه و عوام‌گرایانه خورده است. باید از دادن چنین وعده‌هایی که نتیجه‌ای جز بالا بردن انتظارات غیر‌قابل تحقق ندارد به‌شدت اجتناب کرد.

اقتصاد کلان

اقتصاد مطلوب چگونه باید باشد؟

نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی یک جامعه وقتی مطلوب است که همه یا اکثریت مردمی که قادر و جویای کار هستند فرصت شغلی مناسب داشته باشند تا خود از طریق تلاش و ابداع، نیازهای زندگی خود را تامین کنند تا بدون نیاز به دریافت صدقه‌ دولت یا افراد دیگر عزت‌نفس خود را حفظ کرده و زندگی شرافتمندانه‌ای داشته باشند.

اقتصاد کلان

عبور از شعار در انتخابات؛ اقتصاد به برنامه نیاز دارد

رقابت‌های انتخاباتی در کشور کلید خورده و به همان میزان که تبلیغات گروه‌های سیاسی مختلف رونق می‌گیرد، ذهن فعالان بخش‌خصوصی نیز بیش از گذشته درگیر آینده اقتصاد کشور می‌شود.

اقتصاد کلان

مالیات بر مصرف یا ارزش افزوده؟

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به‌عنوان سخنگوی تولید و نه دلالان سودجو به اتفاق ارائه‌دهندگان خدمات فنی و مهندسی اتفاقا باید همسو و با استقبال از اصلاح قانون دائمی ارزش افزوده و وادار کردن سازمان مالیاتی به اجرای مر قانون (و اجتناب از اجتهاد‌های ممیزی و سرممیزی) کوشش کنند مالیات بر ارزش افزوده به‌عنوان مالیات اصلی کشور تلقی شود تا تولید و خدمات فنی و مهندسی جان بگیرد.

مالیات

چگونه مسئله بیکاری را می‌توان حل کرد؟

مساله تضمین حقوق مالکیت موضوعی است که دستگاه‌های قانون‌گذاری، قضایی و اجرایی با هم قادر به بهبود آن هستند و هیچ کدام از آنها به تنهایی موفق به انجام آن نخواهند بود.موضوعات دیگر از قبیل بهبود نظام آموزشی، بهبود نظام بهداشتی و درمانی، ایجاد زیربناهای اقتصادی و امثالهم فرع بر موارد اشاره شده بالا هستند و بدون اقدام جدی در موارد اشاره شده کمک چندانی به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال نخواهند کرد.

اقتصاد کلان

وعده رئیس‌جمهور و حل مشکلات اقتصادی در 100 روز اول

شفاف‌سازی این مساله مستلزم پاسخگویی به سه پرسش است: 1- اصولا حل 100‌روزه مشکلات اقتصادی امکان‌پذیر است؟ 2- رئیس‌جمهور دقیقا چه وعده‌ای برای 100 روز اول استقرار دولت داده بود و آیا این وعده تحقق یافت؟ 3- علل موفقیت یا عدم‌موفقیت دولت در عمل به وعده داده‌شده چه بود؟

اقتصاد کلان

الگوهای رفتاری بازار سهام در دو مقطع مقایسه شد

سه سناریوی بورس در بهار

بورس تهران در سال جاری 9 روز کاری را پشت سرگذاشته است. شاخص کل در این بازه زمانی، رشد حدود 7/ 0 درصدی را تجربه کرده است. شاخص کل هم‌وزن اما با ثبت رشد بیش از 3/ 5 درصدی مواجه بوده است.

بورس

نقاط اوج و فرود اقتصادی در 40 سال اخیر بررسی شد

اقتصاد ایران در نقطه چرخش؟

آیا سال 1396 می‌تواند در اقتصاد ایران تبدیل به یک نقطه چرخش و سکوی پرتاب به سوی بهبود اقتصادی باشد؟ برمبنای تحلیل‌های ارائه‌شده از سوی دکتر مسعود نیلی، اقتصاد ایران در 40 سال گذشته سه «نقطه چرخش» را پشت‌سرگذاشته ‌است.

اقتصاد کلان

ارزیابی شاخص‌های کلیدی تاثیرگذار در اقتصاد

دولت در سال جاری نسبت به اصلاح آیین‌نامه و مقررات مربوط به جلب و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی اقدام می‌کند و سرمایه‌گذاری خارجی را به‌صورت ابزار و امکانی برای ایجاد شغل و جذب دانش فنی و افزایش صادرات نفتی درخواهد آورد و از رویه‌هایی که بعضا اجرا شده و منجر به صادرات شغل شده اجتناب خواهد کرد.

اقتصاد کلان

حرف و عمل در رونق تولید

هرگاه عزم جدی برای حمایت از تولید وجود داشته باشد، یافتن راهکارهایی از این دست که از هزینه‌های تولید بکاهد، به رانت‌خواری میدان ندهد و انگیزه افزایش بهره‌وری را نخشکاند، کار دشواری نیست. به شرط آنکه نقش محوری تولید در زندگی اقتصادی کشور عملا و نه در حرف، از جانب سیاست‌گذاران پذیرفته شود و شرایط نابسامان و ناپایدار کنونی بنگاه‌های کوچک و متوسط تولیدی، با آدرس‌های غلط، مورد تردید و مغالطه قرار نگیرد.

اقتصاد کلان