سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
چالش سیاستگذاری در حوزه فقرا فراتر از موضوع شغل است؛ درحالیکه به لحاظ وضعیت شغلی، فقرا و غیرفقرا به سمت همگرایی پیش رفتهاند که نشانهای از فراگیر شدن فقر است.
اگر برنامه هفتم توسعه نقشه راه منسجمی برای تحقق تغییری در اقتصاد عرضه کند و نیروهای سیاسی در حاکمیت با آن همدل شوند، میتوان امید داشت برنامه هفتم سند سیاستی ارزشمندی شود که راهنمای عمل قلمداد شود.
عادت کردن سیستم اداره کشور به اشتباهات تکراری حتی از گرفتن تصمیم اشتباه بدتر است. وقتی یک تصمیم اشتباه گرفته میشود، میتوان تصمیمگیرنده را مقصر دانست؛ ولی وقتی یک اشتباه مدام تکرار میشود کلیت سیستم اداری مقصر است.
راهحل جلوگیری از وقوع تورمهای خارج از کنترل احتمالا متفاوت از کنترل تورمهای بالا مشابه تورمهای گذشته در اقتصاد ایران است و سیاست ارزی و حذف شوکهای برونزایی در جلوگیری از تورمهای خارج از کنترل با اهمیت است.
محمود تولائی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، میگوید: برقراری ارتباط تجاری ایران و عربستان بعد حدود 10 سال، علاوه بر برنامهریزی و شناخت ظرفیتها، نیازمند اعتمادسازی متاثر از شرایط سیاسی است.
اگر دولت نهم به جای سیاستهای نادرست پوپولیستی و قیمتگذاری دستوری در نظام بانکی، وظایف سیاستگذاری و نظارتی انجام میداد و مانع رشد قارچگونه مؤسسات اعتباری میشد، نظام پولی و بانکی کشور به این روز نمیافتاد.
خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بوشهر در یادداشتی به مسئولیت و رسالت اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در عبور از شرایط کنونی با ارائه مشاوره و توصیههای کارشناسی به همه ارکان حاکمیت پرداخته است.
ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در یادداشت خود، ضمن برشمرده مشکلاتی و چالشهای حوزه تولید، به تشریح الزامات مهار تورم از مسیر رشد تولید پرداخته است.
اینرسی تورمی، تنها در صورتی کاهش مییابد که سیاستگذار با اعمال سیاست انقباضی سطح تقاضای کل را کاهش دهد و شکاف تولید را منفی کند. اقدام سیاستی دولت برای کاهش تورم غالبا با رکود ناشی از سیاستهای انقباضی همراه است.
زولتان وارگا هاسونیتس، سفیر مجارستان در تهران، تحریم را مانع توسعه روابط تجاری میداند و معتقد است: بانکهای ایرانی باید با ورود به صحنه ارتباطات مالی بینالملی، زمینهساز توسعه تجارت شوند.