عباسعلی متوسلیان، رئیس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات PVC معتقد است: با توجه به رقابت جهانی در حوزه پتروشیمی و تکنولوژیهای جدید، صنعت پتروشیمی ایران نیازمند تغییرات بنیادی است.
تا زمانی که بودجه دولت از مسیر کاهش هزینهها یا برآورد منطقی درآمدها کنترل نشود، کسری بودجه در اقتصاد ایران باقی خواهد ماند و نمود آن تورم و افزایش نرخ ارز خواهد بود.
دولت باید دامنه فعالیتهای خود را کوچک کند و بسیاری از ردیفهای بودجهای را که طی سالها شکل گرفتهاند کاهش دهد. حتی اگر این ردیفها خیلی کوچک باشند، انباشت آنها روی هم عدد بزرگی میشود و باید از بودجه حذف شوند.
اگر نهادهای سیاستگذار شرایطی را فراهم کنند که امکان شرکت فعالان بازار سرمایه در طرحهای تولیدی بیشتر شود، رونق بازار سرمایه علاوه بر سودآور بودن میتواند به رشد اقتصادی و مولد شدن سرمایههای خرد در دست مردم کمک کند.
چالش سیاستگذاری در حوزه فقرا فراتر از موضوع شغل است؛ درحالیکه به لحاظ وضعیت شغلی، فقرا و غیرفقرا به سمت همگرایی پیش رفتهاند که نشانهای از فراگیر شدن فقر است.
اگر برنامه هفتم توسعه نقشه راه منسجمی برای تحقق تغییری در اقتصاد عرضه کند و نیروهای سیاسی در حاکمیت با آن همدل شوند، میتوان امید داشت برنامه هفتم سند سیاستی ارزشمندی شود که راهنمای عمل قلمداد شود.
عادت کردن سیستم اداره کشور به اشتباهات تکراری حتی از گرفتن تصمیم اشتباه بدتر است. وقتی یک تصمیم اشتباه گرفته میشود، میتوان تصمیمگیرنده را مقصر دانست؛ ولی وقتی یک اشتباه مدام تکرار میشود کلیت سیستم اداری مقصر است.
راهحل جلوگیری از وقوع تورمهای خارج از کنترل احتمالا متفاوت از کنترل تورمهای بالا مشابه تورمهای گذشته در اقتصاد ایران است و سیاست ارزی و حذف شوکهای برونزایی در جلوگیری از تورمهای خارج از کنترل با اهمیت است.
محمود تولائی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، میگوید: برقراری ارتباط تجاری ایران و عربستان بعد حدود 10 سال، علاوه بر برنامهریزی و شناخت ظرفیتها، نیازمند اعتمادسازی متاثر از شرایط سیاسی است.
اگر دولت نهم به جای سیاستهای نادرست پوپولیستی و قیمتگذاری دستوری در نظام بانکی، وظایف سیاستگذاری و نظارتی انجام میداد و مانع رشد قارچگونه مؤسسات اعتباری میشد، نظام پولی و بانکی کشور به این روز نمیافتاد.