سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
ارتباط تنگاتنگ و منسجم با تشکلها از بنیانهای حرکت توسعهای اتاق ایران است. هرچه تلاش در جهت بسط و تعمیق این ارتباطات انجام شود، شاید باز هم کم باشد. باید نسبت به نظامات تشکلی عنایت ویژه داشت.
بدون وجود حدود مشخص و متعارفی از ثبات و آرامش در عرصههای داخلی و بینالمللی که در آن شهروندان و دولت بتوانند به برنامهریزی و تلاش برای تحقق اهداف بپردازند، امکان تحقق توسعه فراهم نخواهد شد.
چندی پیش خبری درباره ورشکسته شدن شرکت داروگر منتشر شد. در فضای ایران بلافاصله خصوصیسازی این شرکت زیرسوال رفت و متهم اصلی ورشکستگی این شرکت خصوصیسازی اعلام شد اما مسئله دلایل متعددی دارد.
نباید از اینکه بخشی از افزایش نرخ تورم که نتیجه افزایش نرخ ارز است، ما را از مهار نیروی بنیادی تورم غافل کند.
در میان عوامل مختلف درون و برونصنعتی که بر فعالیتهای صنعتی کشور تاثیرگذار است، ثبات مدیریت و سیاستگذاری و وجود فضای اطمینان در ساختار تصمیمسازی و سیاستگذاری بخش صنعت اهمیت بیشتری دارد.
تا زمانی که اقتصاد دستوری بر کشور حاکم است و فضای کسبوکار بسته داخلی و خارجی اجازه رشد بخش خصوصی واقعی را نمیدهد، انتظار دست یافتن به برندها و استارتآپهای موفق بیهوده خواهد بود.
قیمت بالای مسکن یکی از امور کنترلکننده مهاجرت است و مانع میشود فشار بیشتری برای منابع زیستی یک شهر وارد شود. هرچه شهرها بزرگتر شود مهاجرت تشدید میشود؛ درحالیکه الگوی طبیعی آن است که جمعیت ایران در کل کشور پخش شوند.
جعفر خیرخواهان، اقتصاددان معتقد است: برای اینکه نظام اقتصادی آزاد رقابتی بتواند به خوبی کار کند، به شکلی از دموکراسی نیاز است که بتواند خیلی خوب کار کند؛ بهنحویکه قواعدی که طراحی میشوند به نفع کل جامعه باشد.
سیاستگذار باید با تاکید بر قانونپذیری از منافع جمعی دست نکشد و مناسبات نهادی بهگونهای ترتیب داده شود که چنین تضادهایی را رفع کند. توجه به این موارد به بهبود نظام تصمیمگیری در کشور کمک میکند.
سیاستهایی که منجر به تغییر زندگی آدمیان میشوند، تنها یک سیاست اشتباه نیستند. تصمیمگیرندگان اصرار بر آن دارند که رویکردهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعیشان صحیح است حاضرند زندگی طبیعی شهروندان را چار دگرگونی کنند.