خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بوشهر در یادداشتی به مسئولیت و رسالت اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در عبور از شرایط کنونی با ارائه مشاوره و توصیههای کارشناسی به همه ارکان حاکمیت پرداخته است.
ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در یادداشت خود، ضمن برشمرده مشکلاتی و چالشهای حوزه تولید، به تشریح الزامات مهار تورم از مسیر رشد تولید پرداخته است.
اینرسی تورمی، تنها در صورتی کاهش مییابد که سیاستگذار با اعمال سیاست انقباضی سطح تقاضای کل را کاهش دهد و شکاف تولید را منفی کند. اقدام سیاستی دولت برای کاهش تورم غالبا با رکود ناشی از سیاستهای انقباضی همراه است.
زولتان وارگا هاسونیتس، سفیر مجارستان در تهران، تحریم را مانع توسعه روابط تجاری میداند و معتقد است: بانکهای ایرانی باید با ورود به صحنه ارتباطات مالی بینالملی، زمینهساز توسعه تجارت شوند.
تصویب قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان تحولی در نظام مالیاتی کشور است اما آنچه کارآمدی یک قانون نو را تضمین میکند وجود ساختارها و زمینههای اجرای آن قانون است.
اقتصاد ایران دچار بیثباتی پیدرپی شده است و روند دلاریزه شدن تنها واکنشی طبیعی برای خسارت کمتر به فعالیت هر عامل اقتصادی است. توقف آن هم با برگرداندن ثبات به اقتصاد ایران میسر است.
حسین دهقان، دبیر ستاد توسعه مکران با اشاره به سهم پنج درصدی دریا و سواحل در اقتصاد ملی، میگوید: سواحل مکران این ظرفیت را دارد که با سرمایهگذاری در یک بازه زمانی میانمدت، سهم دریا در اقتصاد را به 15 درصد برساند.
محمدرضا صفا، رئیس اتاق بندرعباس در یادداشتی ضمن اشاره به نیازهای بخش خصوصی در اقتصاد، بر لزوم مطالبهگری با ارائه راهکار تأکید کرده است.
مهمترین عامل متعادلکننده سود، ایجاد محیط رقابت است. مکانیزم رقابتی کردن فضا برای تولید مشخصات خاص خود را دارد و همه دستاندرکاران باید به آن پایبند باشند. تولیدی که به تجارت منتهی نشود، صنعتی سوبسیدی باقی میماند.
حسین پیرموذن، رئیس اتاق اردبیل در یادداشت خود با اشاره به ضعف بخش صنعت کشور، ناکامی در توسعه اقتصاد را ناشی از نبود استراتژی توسعه صنعتی دانسته و بر لزوم تدوین این برنامه برای تحقق توسعه تأکید کرده است.