موسی غنینژاد معتقد است دلیل عدم موفقیت خصوصیسازی اقتصاد را باید در سلطه دولت و سیاست بر اقتصاد جستوجو کرد؛ یعنی ابزاریکردن اقتصاد برای تامین منافع خاص که شاید عنوان تیولداری مدرن مفهوم مناسبی برای توصیف آن باشد.
به اعتقاد عبدالناصر همتی رئیس کل پیشین بانک مرکزی، رشد سریع نرخ ارز در بازار آزاد و مهمتر از آن حذف ارز ۴۲۰۰ کالاهای اساسی و جایگزین کردن آن با ارز ۲۸۵۰۰تومانی موجب کمبود نقدینگی بانکها شده است.
ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران در یادداشت خود، با اشاره به سفر اخیر سیدابراهیم رئیسی به چین، به بررسی الزامات توسعه همکاریهای ایران و چین بر اساس سیاستهای اقتصاد سیاسی ین کشور پرداخته است.
در سال ۱۴۰۲، 7 عامل بر بازار مسکن اثر داشته و جهت تحولات قیمتی و حجم معاملات را در این بازار تعیین میکنند که عمده این عوامل از سالهای گذشته تاکنون در هر دوره با وزنهای متفاوت، بازیگردان تحولات بازار مسکن بودهاند.
پویا جبلعاملی اقتصاددان، نوشت: اگرچه در مرحله اول، تکنولوژی میتواند اشتغال را کاهش دهد؛ اما این اثری موقت خواهد بود و با افزایش کارآیی در فرآیند تولید، فرصتهای شغلی دیگری خلق خواهد شد.
داود سوری معتقد است اگرچه بنظر می رسد افزایش حداقل دستمزد بتواند مساله فقر را حل کند؛اما این زمانی درست است که کارفرمایان بدون تعدیل نیروی کار،کاهش فعالیت یا تغییر تکنولوژی قادر به تامین اقتصادی هزینههای مالی آن باشند.
سیدمحمدکاظم سجادپور، استاد دانشکده روابط بینالملل در یادداشت خود به تحلیل نطق سالانه رئیسجمهوری ایالاتمتحده پرداخته و آن را از لحاظ محتوا و زاویه اجرا مورد بررسی قرار داده است.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در تشریح آنچه با بررسی جدول داده-ستانده تجارت خارجی ایران و جهان به دست میآید از حذف ایران از نقشه تجارت جهانی سخن میگوید.
علی چاغروند، معاون کمیسیونها، مجامع و شوراهای اتاق ایران در یادداشت خود به بایدها و نبایدهای مهم در فرایند تدوین برنامه هفتم توسعه پرداخته و بر توجه به نظرات بازیگران توسعه بهویژه بخش خصوصی تأکید کرده است.
محسن عامری معتقد است اقدامات دولت برای حمایت از کسبوکارهای آسیب دیده از فیلترینگ شبکه های اجتماعی حاکی از آن است که نظام حکمرانی دیجیتال در کشور، میخواهد دسترسی به اینترنت را به یک امتیاز خاص و رانت حاکمیتی تبدیل کند.