سالروز میلاد حضرت امام زین‌العابدین (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

مصائب اقتصاد ایران و مشکل نقدینگی

کسری بودجه دولت از مهم‌ترین ناترازی‌های اقتصاد، رشد بالای نقدینگی و تورم است که به‌ آن سلطه مالی می‌گویند؛ تا نحوه نگاه به پول تغییر نکند، مصائب اقتصاد کلان بردوام است.

اقتصاد کلان

فعالان اقتصادی درباره طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی چه می‌گویند؟

فعالان اقتصادی معتقدند که اصلاح قانون اتاق بازرگانی گامی در جهت تکامل است، هرگونه تغییر یا اصلاح در قانون اتاق باید با در نظر گرفتن ابعاد مختلف و مطالبات ذی‌نفعان آن باشد.

اقتصاد کلان

کدام مسیر ایران را به توسعه صنعتی می‏‏‌رساند؟

مشوق‌‌‌های صنعتی و یارانه باید براساس محصول نتایجی مانند دستیابی به مقیاس اقتصادی، حضور در بازارهای صادراتی و توسعه فناوری و بهره‌‌‌وری پرداخت شود. باید به الزامات انقلاب چهارم صنعتی توجه شود.

صنایع

مشارکت بخش‌ خصوصی پیش‌نیاز توسعه اقتصادی

با اقتصاد متمرکز و دولتی، بدون توجه به گسترش فعالیت‌های بخش‌‌‌‌‌‌خصوصی نمی‌توان به توسعه نائل شد. کشور برای نیل به چشم‌‌‌‌‌‌انداز خود نیازمند حضور و مشارکت پر رنگ بخش‌‌‌‌‌‌خصوصی در اقتصاد کشور است تا به رشد اقتصادی برسد.

اقتصاد کلان

وقتی آی‏فون لوکس می‌‏شود

تصمیم‌گیرندگان نباید این را مطرح کنند که به چه کالایی مجوز واردات دهند یا مشمول تامین ارز کنند؟ در واقع اگر دغدغه سیاستگذاران این پرسش‌ها و موارد مشابه باشد، باید گفت طریق سامان کردن اقتصاد ملی را اشتباه اختیار کرده‌اند.

واردات

یادداشت محسن عامری، رئیس مرکز بهبود کسب‌وکار اتاق ایران

دیپلماسی اقتصادی در گرو اجماع بر منافع ملی کشور

محسن عامری، رئیس مرکز بهبود کسب‌وکار اتاق ایران در این یادداشت به تعریف دیپلماسی اقتصادی پرداخته و از آن به عنوان مهارت تنظیم مناسبات با دیگر کشورها یاد می‌کند.

اقتصاد کلان

نگاه محمد طبیبیان، اقتصاددان در مورد سود بانکی

سنت راه رفتن با یک پا

محمد طبیبیان، اقتصاددان در واکاوی بدفهمی تفاوت ربا و بهره بانکی، تلاش می‌کند با توسل به تمثیل و تشبیه، نکات مهم در این بدفهمی را برجسته کند و به مخاطب بشناسد.

بانک

یادداشت احمد عزیزی، کارشناس ارشد بانکی

تصلب در فهم ربا و بحران بانکی

احمد عزیزی، کارشناس ارشد بانکی در یادداشت خود ضمن پرداخت به مفهوم ربا و بهره بانکی، وارد بحث بانکداری، مالیت پس‌انداز کننده، قیمت‌های نسبی و ... شده و درنهایت به ربا انگاری بهره بانکی رسیده است.

بانک

از التهاب بازار پلی‌پروپیلن تا کیفیت حکمرانی اقتصادی

باید ذات تصمیم‌سازی‌ها به‌جای تصمیم‌گیری خلق‌الساعه بخشنامه‌ای یا سیاسی و مدیریتی، به بدنه کارشناسی در کارگروه‌های تخصصی در تمامی ابعاد با اطلاع‌رسانی شفاف و اصطلاحا با پیوست رسانه‌ای سپرده شود.

پتروشیمی

خط تولید فقر و ابعاد مبارزه با آن

مبارزه با فقر نیازمند آن است که سیاستگذار، تحولی اساسی در بینش خود نسبت به مسائل مختلف جامعه داشته باشد و باور کند که این وضعیت نتیجه سیاست‌های گذشته خودش بوده است.

اقتصاد کلان