رادیو مجازی اتاق ایران - 6 مرداد 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

راه‌حل بازار مسکن؛ بهبود کیفیت سیاستگذاری‌ها

تعادل نحس در بازار مسکن موتور تخریب نظام خلق ثروت در کشور است؛ باید راهکار عبور از این معضل را نه در یک راه‌حل تکنیکی برای بخش مسکن بلکه در یک راه‌حل جامع شامل بهبود کیفیت همه سیاستگذاری‌ها جست‌وجو کرد.

مسکن

بازگشت ذخایر طلای خانگی به بازار

با آغاز عملیات نظامی در روسیه و اوکراین، بخش عمده سرمایه‌ها در جهان به دارایی‌های امن که طلا باشد تبدیل می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که ایجاد تورم ناشی از جنگ می‌تواند تأثیر عمده‌ای بر قیمت طلا داشته باشد.

طلا و ارز

اصرار بر الگوهای غلط در صنعت خودرو

سال 1400 سال خوبی برای صنعت خودرو نبود. زیان انباشته دو خودروساز با وجود به‌‌کارگیری انواع تکنیک‌های حسابداری و بورس‌‌بازی و فروش اموال مازاد و...، به بالای ۱۰۰ تریلیارد تومان بالغ شد.

حمل و نقل

به سرمایه‌گذاری در حوزه معدن توجه شود

در حال حاضر در فولاد سرمایه‌گذاری خوبی صورت گرفته است و قطعا باید در صنایع پایین‌دستی فولاد هم سرمایه‌گذاری شود. در صنایع غیرآهنی نیز حتما باید به آلیاژهای خاص توجه ویژه شود.

معادن

پیش‌نیازهای جذب سرمایه در معدن

به‌رغم پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که ایران در حوزه معدن دارد، سرمایه‌گذاری در این حوزه با موانع جدی روبروست؛ در نتیجه این شرایط بخش معدن سهم کمی در تولید ناخالص داخلی دارد.

معادن

الزامات توسعه معدن در آینده

فعالان بخش‌خصوصی انتظار دارند دولت سیزدهم در حوزه صنعت و معدن در سه سطح وزارتی (کلان)، سطح کسب‌وکار (سطح میانی)، سطح وظیفه‌ای (عملیاتی/ اجرا)، سه نوع استراتژی دقیق و مجزا را پیاده‌سازی کند.

معادن

تجارت؛ کلید توسعه کشور

نگاهی به سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که متاسفانه شرایط برزخی اقتصاد کشور، کماکان در سالی که گذشت، هم ادامه یافت، به همین دلیل، همچنان به‌طور مستمر با افت سرمایه‌گذاری‌‌‌ در صنایع و بخش‌‌‌های مولد اقتصادی مواجه بودیم.

اقتصاد کلان

نگاهمان را به اقتصاد تغییر دهیم

آنچه سبب موفقیت کم در روند توسعه‌‌‌ای کشور مشابه سایر کشورهای پیشرفته شده، فقدان الگوهای مناسب، عدم‌انباشت تجربه و دانش و نهادینه نشدن امر توسعه است.

اقتصاد کلان

نیاز ۱۶۰ میلیارد دلاری صنعت نفت برای طرح‌های توسعه‌‌ای

طی سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری لازم در صنعت نفت و گاز کشور انجام نشده است و کشورمان به سرمایه‌گذاری ۱۶۰میلیارد دلاری در این حوزه نیاز دارد.

انرژی

سناریوهای اقتصادی بعد از برجام

ایران از محل ذخایر نفتی خود استفاده کرده و عمدتا در بازارهای اصلی آسیا آنها را به‌فروش خواهد رساند که حجمی نزدیک به ۹۰میلیون بشکه را در بر می‌گیرد. این اقدام مهم سبب افزایش تولید در میدان‌های نفتی نیز می‌شود.

نفت