هدفگذاری نرخ رشد ۸ درصدی باید بر این مبنا باشد که در چند سال متوالی و یک دوره طولانی، نرخهای رشد بالایی داشته باشیم و ابزارهای رسیدن به این اهداف را هم مشخص کنیم.
نه اینکه ایران برای کشورهای همسایه مزیت و فرصت نباشد؛ بلکه از قضا ایران به لحاظ وجودی و ذاتی، گوهر ارزشمند منطقه است؛ اما آنچه این گوهر بالقوه را به فعلیت میرساند، تعامل و تفاهم با همسایگان است.
سیاست اولویتدادن به تجارت منطقهای در برابر تجارت جهانی و حتی تلاش برای جایگزینی پیوندهای اقتصاد جهانی با پیوندهای تجاری منطقهای، با روح تولید و تجارت عصر ما ناسازگار است.
توجه معدنکاران ایرانی به سمت معدنکاری هوشمند یک ضرورت است. معدنکاری زیرزمینی که عقبماندگی کشور نزدیک به صفر است، باید در اولویت قرار گیرد.
حذف ارز ۴۲۰۰ با رشد تورم خرداد ماه مقارن شده است، بیشتر افراد عادی به اشتباه گمان میکنند که این تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ بوده است؛ اما از دانشآموختگان انتظار نمیرود چنین خطایی را به سادگی مرتکب شوند.
کاهش فاصله نرخ نیمایی و نرخ ارز در بازار آزاد از ماهها قبل مطرح بوده؛ اما هنوز راهکار دقیق رای آن ارائه نشده. در روزهای گذشته که بار دیگر، بحث افزایش قیمت ارز مطرح شد، این فاصله مشکلات خاص خود را ایجاد کرده است.
رشد زیاد نقدینگی در سالهای گذشته و اکنون، فقدان ثبات در سیاستهای اقتصاد کلان و کاهش سرمایهگذاری که متاسفانه به عدم ایجاد دارایی برای کشور انجامیده و اسباب فقر بیشتر و کاهش تولید ملی شده است،
چرا برخی افراد مهاجرت میکنند و چرا برخی دیگر مهاجرت نمیکنند؟ تصمیم افراد برای مهاجرت نتیجه تعدیل انتظارات درباره چشمانداز آینده است.
سیاستهای مالیاتی بهعنوان ابزاری کارآ برای تسهیل فرآیند توسعه کشور و اجرای برنامههای بازتوزیع منابع همچون گذشته و بدون تغییر مانده و ظرفیتهای جدیدی شناسایی و اجرایی نشده است.
در سند چشمانداز بیست ساله ایران به نرخ رشد ۸درصدیاشاره شده بود؛ اما چرا از رسیدن به چنین نرخ رشدی بازماندیم؟ متهم اصلی را باید در انتخاب ما برای در پیش گرفتن «راه کوتاه اما طولانی» جستوجو کرد.