سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
زمانی که بانکهای مرکزی دنیا درگیر تورم بوده، تصمیمگیری ارکان پولی همراه با ریسک و موانع سیاسی گوناگون است. اگر در برههای دنیا با موفقیت مشکلات بزرگ را پشت سرگذارده، تنها بهدلیل اتکا به علم بوده است.
از مهمترین تبعات ارزانکردن نرخ ارز واقعی، سرکوب صادرات کالاها و تشویق به واردات است که نتیجه آن، ایجاد مازاد تقاضا برای ارز و در نهایت تهکشیدن دیر یا زود ذخایر ارزی کشور است.
اگر ارز نیمایی انعطافپذیر باشد و نرخهای متغیری را براساس شرایط از خود نشان دهد، میتواند از اهمیت بازار آزاد بکاهد؛ اما اگر این ارز بخواهد نرخ ثابت و خشک و بدون تغییری داشته باشد، موجب افزایش نقش بازار آزاد میشود.
ضرورت رسیدن به توافق هستهای موضوعی است که سرنوشت اقتصاد ملی کشور به آن گره خورده است و نباید دستاویزی برای رقابتها و تسویه حسابهای تنگنظرانه جناحی و گروهی قرار گیرد.
جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی میگوید: دولت هیچ علاقهای به تامین گندم صنف و صنعت از طریق شرکت بازرگانی دولتی ندارد و حتی آمادگی داریم از سال آینده تجارت گندم و تامین ذخایر کشور توسط بخش خصوصی انجام شود.
یلدا راهدار معتقد است: ایجاد ثبات، از مولفههای تضمینکننده مساعد ماندن فضای کسبوکار است. سیستم سیاسی میتواند تصمیماتی مناسب برای کسبوکار اتخاذ کند که باعث رونق مشاغل و جذب سرمایهگذاران خارجی شود.
مسعود خوانساری، نایبرئیس اتاق ایران معتقد است: نااطمینانی در فضای کسبوکار حاصل سیاستهای غلطی است که در چند دهه گذشته اتخاذ شده است و سیاستگذار برای رفع این مشکل، باید ابزار تنظیمگری را به جای تصدیگری برگزیند.
هر زمان در ایران شرایط برای صنعتی شدن فراهم شد، تلاش کردیم با تخصیص انحصارهای دولتی یا غیردولتی از آنها حمایت کنیم؛ این در حالی است که در شرایط انحصار اقتصادی، هیچ درخت گردویی نمیروید.
حرکت اصلاحی در حوزه صمت، تفکیک وزارتخانه نیست. حرکت اصلاحی باید در اصلاح ساختار سازمانی باشد. ادغام وزارت بازرگانی با وزارت صنایع و معادن که چند سال پیش صورت پذیرفت نباید به صورت تجمیع دو ساختار در کنار هم باشد.
اگر تا دیروز بخشهایی از کشور در برابر شوکهای ناشی از مصائب طبیعی مانند سیل و خشکسالی قرار داشت، امروز به واسطه بیتوجهی دولتها به ابرچالش محیط زیست، تقریبا همه بخشهای کشور به نوعی گرفتار مشکلات محیط زیستی هستند.