چرا برخی افراد مهاجرت میکنند و چرا برخی دیگر مهاجرت نمیکنند؟ تصمیم افراد برای مهاجرت نتیجه تعدیل انتظارات درباره چشمانداز آینده است.
سیاستهای مالیاتی بهعنوان ابزاری کارآ برای تسهیل فرآیند توسعه کشور و اجرای برنامههای بازتوزیع منابع همچون گذشته و بدون تغییر مانده و ظرفیتهای جدیدی شناسایی و اجرایی نشده است.
در سند چشمانداز بیست ساله ایران به نرخ رشد ۸درصدیاشاره شده بود؛ اما چرا از رسیدن به چنین نرخ رشدی بازماندیم؟ متهم اصلی را باید در انتخاب ما برای در پیش گرفتن «راه کوتاه اما طولانی» جستوجو کرد.
ضعف سازمان امور مالیاتی، کیفیت پایین تشخیص مالیات مؤدیان است. بخش عمده فرآیند تشخیص برپایه حدس مامور مالیاتی صورت میپذیرد دلیل است که این سازمان در زمینه اشراف اطلاعاتی بر فعالیتهای اقتصادی ضعیف است.
در شرایطی که نظام اقتصاد سیاسی نامتوازن کشور باعث منفیشدن نرخ تشکیل سرمایه در ایران شده، تاکید صرف بر افزایش عواید مالیاتی، موجب افزایش نارضایتی در عموم مردم خواهد شد.
اقتصاد ایران به فضای کسبوکار مشوق سرمایهگذاری، آرامش و ثبات در داخل و مناسبات تجاری کمهزینه با جهان نیازمند است. سیاستمداران راه را برای مشارکت هرچه بیشتر کارشناسان در تصمیمسازیهای سرنوشتساز هموار کنند.
کاهش فقر در کوتاهمدت شاید برای دولتها مشروعیت بیاورد. اما نماد کارآمدی دولت، تولید به صرفه و اقتصادی و اشتغال مبتنی بر آن نیست. پیشنیاز کارآمدی توانمندسازی کسبوکارهای اقتصادی با هدف ایجاد دارایی واقعی است.
خاموشیها اقدامی، مقطعى است و در شرایطی که همه بخشهای صنعت برق آماده مواجهه با موج جدید خاموشیها میشود، باید بپذیریم که صنعت برق کشور، نیازمند راهکارهاى ریشهاى به جهت عبور از شرایط فعلى است.
امسال با توجه به کاهش تولید برقآبی، تولید بسیاری از واحدها متوقف شده؛ تقاضا در برخی نقاط بهدلیل بارش کم و افزایش دما به افزایش ۳۵درصدی رسیده که به معنی فاصله عرضه و تقاضا و رشد در تولید و مصرف برق است.
عبدالله سهرابی، دستیار وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه نبض اقتصاد کشورهای توسعهیافته در دست بخش خصوصی است، میگوید: در کشور ما همچنان عرصه برای فعالیت بخش خصوصی مهیا نشده است.