توسعه ایران باید همهجانبه باشد تا منافع ملی ایجاد و نگهداری شود، ایران باید نقش محوری خود را در سیاست، اقتصاد و مبادلات منطقهای و جهانی بازیابد و پیشنیاز این تعامل سازنده است.
رفاه جوامع از قدرت رقابت محصول در بازار رقابت جهانی مشخص میشود. هرچه اقتصادی رقابتپذیرتر باشد یعنی بتواند کالاهای بهتر و با قیمت ارزانتر تولید کند، رفاه مردم آن بیشتر خواهد شد.
در کنار عدمقطعیتهای اقتصادی که داشتن چشمانداز معیشتی را دشوار کرده، عدمقطعیت سلامت، ناشی از نامشخص بودن برنامه واکسیناسیون بهطور آزاردهنده فشار به جامعه را افزون کرده است.
سندیکای صنعت برق ایران درخواست افزایش 80 درصدی نرخهای خرید تضمینی برق از سامانههای خورشیدی کوچکمقیاس دارند؛ آنها این را آخرین فرصت نجات صنعت خورشیدی کشور میدانند.
همراه با مذاکرات برجام به فضای بعد از آن بیندیشیم و گروهی را مامور برنامهریزی کنیم.با این شرط که اصول علمی بهخصوص در علم اقتصاد مدرن را سرلوحه برنامههای خود قرار دهیم.
ممنوعیت واردات هم تنها به فربه شدن کارتل این بازار منجر میشود و نتیجهای برای کشور نه از باب مصرف ارز و نه از باب رضایت مصرفکننده نخواهد داشت.
در اقتصادی که بازیگران اصلیاش قهرمانان اقتصاد غیررسمی هستند، جای چندانی برای فعالیت رسمی وجود ندارد.
چین از بازیگران تاثیرگذار در سطح بینالملل است و تعامل با آن یک ضرورت انکارناپذیر است؛ یکی از نیازهای اصلی کشور برای توسعه اقتصادی، تامین منابع مالی است که بایدچارهاندیشی شود.
همسویی و هماندیشی دولت با بخشخصوصی و داشتن ارتباط مثبت و موثر است چراکه بخشخصوصی میتواند در اجرای برنامههای اقتصادی دولت اهرم مثمرثمری باشد.
مهمترین برنامههای دولت سیزدهم باید اصلاح نظام بانکی، اصلاح ساختار بازار سرمایه، داشتن رویکرد مشخص در مواجهه با تحریمها، اصلاح نظام مالیاتی کشور و اصلاح نظام بودجهریزی باشد.