رادیو مجازی اتاق ایران: 25 فروردین 1404
روزنامه ایران

از سیاستگذاری‌های غلط تا تحریم‌های داخلی

در سال ۹۹ کشور با کسری بودجه و تورم و نقدینگی بالا و پایین بودن قدرت خرید مردم مواجه بود. می‌توان گفت فقر بیشتر و برنامه‌های توسعه متوقف بوده است.

اقتصاد کلان

جایگاه زمان در تصمیم‌گیری‌های دولت

هادی‌حق‌شناس با تاکید بر این نکته که تورم مشکل مزمن اقتصاد است، افزود: آنی‌ترین سیاست مورد نیاز این روزهای اقتصاد ایران سیاست‌های پولی در قالب بانک مرکزی مستقل است.

اقتصاد کلان

تعامل اقتصادی با جهان مصلحت است یا نیست؟

نپیوستن به «اف.ای.تی.اف» به سایر مسائل و مشکلات اضافه شده و عملاً یک هزینه 20 درصدی دیگری را به ملت ایران، در همه خریدهای خارجی آن تحمیل خواهد کرد. از این رو از مجمع تشخیص مصلحت انتظار می‌رود به مصلحت واقعی وعینی کشور توجه کرده و یک خودتحریمی دیگری را به تحریم‌های ظالمانه امریکا علیه نظام اسلامی و مردم تحمیل نکنند.

اقتصاد کلان

پرهیز از اظهار نظر سیاسی درباره FATF

ممکن است کشوری بدون عضو شدن با کشورهایی که اف ای تی اف را دور می‌زنند معامله کنند. در کل این مسأله به گونه‌ای زیر سؤال رفتن سیستم بانکی است. بانک‌های خارجی که می‌خواهند در کشور دیگری سرمایه‌گذاری کنند ابتدا این موضوع را رصد می‌کنند که آیا آن کشور عضو اف ای تی اف هست یا نه و آیا این سرمایه‌گذاری اعتبار جهانی آن را از بین می‌برد یا نه.

اقتصاد کلان

مداخله دولت، عامل اصلی کاهش فعالیت‌های مولد

محمدقلی یوسفی، اقتصاددان معتقد است:موانع پیشرفت و توسعه در ایران مانند کشورهای کم جمعیت یا پرجمعیت که مشکلات دارند نیست اما با وجود منابع گسترده و جمعیت جوان، کشور توسعه پیدا نکرده است.علت آن به مداخلات در اقتصاد و مشکلات ساختاری اقتصاد ایران برمی‌گردد. هر جایی فعالان اقتصادی بخواهند فعالیت مولد داشته باشند به‌خاطر مداخله دولت‌ها این فعالیت‌ها ثمر نمی‌دهد.

اقتصاد کلان

قربانیان تورم دو رقمی

بخش‌های وسیعی از مردم بشدت از تورم‌ آسیب می بینند ‌‌و در مقابل صاحبان ‌و دارندگان اموال و‌کالاها از افزایش قیمت ها و‌ تورم سود کلانی عایدشان می شود. این روند بشدت جامعه را به سوی دوقطبی شدن هدایت می‌کند که نتایج گسترده آن از قبیل افزایش جرم و‌خشونت و فساد و نا امنی و آشوب دامن همه افراد جامعه را خواهد‌گرفت.

اقتصاد کلان

ضرورت تعیین تکلیف بودجه

یک بودجه پر مناقشه، دیرهنگام و غیرمنطقی و رؤیاپردازانه نمی‌تواند نقطه عزیمت مطمئنی برای کشور جهت رفتن به سمت این تحولات باشد.

اقتصاد کلان

سهم اندک دانشگاه‌های اقتصادی در سیاست‌گذاری‌ها

آلبرت بغزیان در یادداشتی با تاکید بر اهمیت ارتباط بین دانشگاه و مراکز سیاست‌گذاری نوشته است: مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های اقتصاد در جهان خروجی‌هایی دارند و در کشورهای پیشرفته نوعی ارتباط بین دانشگاه و مراکز سیاستگذاری وجود دارد که سهم اقتصاددانان در سیاست‌های اقتصادی را حداکثر می‌کند.

اقتصاد کلان

اقتصاد ایران و چالش‌هایی که تمامی ندارد

کامران ندری معتقد است در چند سال گذشته برای حل مشکلات، هیچ سرمایه‌گذاری ریشه‌ای صورت نگرفته و همچنان نهادهای اثرگذار در اقتصاد، توسعه پیدا نکرده‌اند.

اقتصاد کلان

چین برنده بازی میلیاردرهای جهان

خلاصه گزارشی که دو نهاد مشترک بانکی و تحقیقی سوئیسی در هفت ماهه اول سال 2020 منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که ثروت میلیاردرهای جهان طی سه سال بیش از 11.4 درصد رشد یافته است.

اقتصاد جهان