نایبرئیس کمیسیون کشاورزی ایران تأکید کرد: فعالان بخش خصوصی ایران میتوانند با تمرکز بر ظرفیتهای تاجیکستان روی کشت فراسرزمینی و تولید محصولات باغی، سرمایهگذاری کنند.
سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، میگوید تجارت خارجی به دلیل موانع و مسائل نقل و انتقال مالی به مشکلاتی برخورده و عملا بهرهوری را در تجارت خارجی اعم از واردات و صادرات کاهش داده است.
رئیس اتاق کرمان معتقد است: برای توسعه سطح مناسبات ایران و تاجیکستان باید برنامهمحور حرکت کرد؛ حضور ایرانیان در این بازار مثبت ارزیابی میشود و همین سابقه خوب میتواند سرمایهگذاری در تاجیکستان را تسهیل کند.
به گفته ایرانی، رئیس اتاق قم، به دلیل محدودیتها نپیوستن به FATF از یکسو هزینه سنگینی متحمل شدهایم و از سوی دیگر خیلی از شرکای تجاری خود را ازدستدادهایم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: صنعت احداث تاجیکستان توانسته از منابع بانکها و صندوقهای بینالمللی بهره ببرد و از تعریف پروژههای متعدد جلوگیری کند، بنابراین امکان سرمایهگذاری مشترک در این بخش فراهم است.
معاون بینالملل اتاق ایران برای افزایش سطح روابط تجاری بین ایران و تاجیکستان بر لزوم هماهنگسازی استانداردهای فنی و کیفی، تقویت زیرساختهای حملونقل و تسهیل امور بانکی، اشاره کرد.
حسین سلیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به عضویت 190 کشور در FATF، میگوید: نپیوستن به گروه اقدام مالی خسارت زیادی به همراه دارد و سالانه به دلیل نپیوستن به FATF متحمل خسارت 15 تا 20 میلیارد دلاری میشویم.
در همایش بررسی راهکارهای توسعه صادرات به عراق، بر لزوم فعالسازی همه ظرفیتهای اقتصادی در ارتباط با عراق تأکید شد.
در نشست دبیرکل اتاق ایران با رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای ضمن بحث درباره همکاری مشترک درباره مهارتافزایی تقاضامحور نیروی کار، بر استقرار نظام آموزش فنیوحرفهای مبتنی بر نیاز بازار کار تاکید شد.