سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
قهر دولت با اتاق بازرگانی عملا مشکلات کشور را بیشتر کرده و لطمه آن به مردمی وارد میشود که با بیشتر شدن مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان، شغل خود را از دست میدهند و با کوچکتر شدن سفرههای خود مواجه میشوند.
یکی از زخمهای التیامنیافته ارزی که آسیب جدی به تولید و اقتصاد وارد کرده، موضوع چندنرخی بودن ارز است. چندنرخی بودن ارز به منزله مانعی جدی برای توسعه صادرات کشور عمل کرده و به رانت و فساد دامن زده.
عبور از مارپیچ رویههای اداری و بوروکراسی طولانی، بسیاری از کارآفرینان و سرمایهگذاران را از ادامه کار منصرف میکند. قانون خوب، کارآیی اقتصادی را تامین و تضمین میکند و قانون بد جلوی کارآیی را میگیرد.
نظام و برنامه مدون فقرزدایی در کشور وجود ندارد، منابعی هم که در این راستا توسط نهادهای مختلف هزینه میشود بهصورت جزیرهای هزینه میشوند که در عمل به قدر کفایت موثر واقع نمیشوند.
عباس آرگون، عضو هیات رئیسه اتاق تهران در یادداشت خود، با اشاره به دلایل آسیبپذیری اقتصاد ایران، خروج از اقتصاد تکمحصولی و تغییر نگرش نسبت به تجارت را از اولویتهای اصلی برای داشتن اقتصاد پویا و کارآمد دانسته است.
کارشناسان شهری معتقدند سیاست مسکن معیشت محور که در برنامه هفتم توسعه مورد توجه دولت و مجلس قرار گرفته، نهتنها قادر به مشکلگشایی نیست؛ بلکه میتواند آسیبهایی نیز ایجاد کند.
ضربه زدن به طبقه متوسط قابل جبران نیست و باید هوشیار بود. طبقه اول بهرهمند از تورم و تحریم و البته تمرکز اقتصادی دولت است که قیمتگذاری را رواج میدهد و طبقات پایین، زیر بار هزینهها کمر خم کردهاند.
تغییر اذهان در رابطه با نقش قیمت و طرزکار بازارها و معجزهای که بازارهای آزاد و بههممتصل و جهانیشده ایجاد میکنند، بزرگترین انقلاب فکری است که در یک جامعه میتواند رخ دهد.
بانک مرکزی وقتی برخورد تادیبی با بانکها میکند با اعمال جریمههای مالی، ناترازی آنها را تشدید میکند و این خود به اضافهبرداشت بیشتر میانجامد که نقض غرض است.
تخصیص ارز ترجیحی با کاهش قدرت بانکمرکزی در تنظیمبازار ارز، شکاف نرخ بازار آزاد و نرخ تثبیتی را بهصورت فزاینده افزایش میدهد. این شکاف رانت جذابی خواهد بود که منجر به بروز فساد گسترده در اقتصاد ایران میشود.