سالروز میلاد حضرت امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
ابوالفضل روغنی گلپایگانی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در یادداشتی به رویکرد برنامه هفتم توسعه درمورد توسعه صنعتی پرداخته و در مطابقت با سوابق رشد اقتصادی در دهه 90 نسبت به غیرعملی بودن این رویکرد هشدار داده است.
آنچه بریکس را برای ایران مهم کرده و دولتمردان آن را دستاوردهای ماندگار اقتصاد بینالملل میدانند، مفری برای دور زدن تحریمهاست؛ در حالیکه سنگین تحریمهای اقتصادی، دست ایران را از مزیتهای بریکس کوتاه میکند.
تحلیلگری نوعی کسبوکار است که این کسبوکار با داده، ادامه حیات مییابد. اگر دادهها محبوس باشند یا با تاخیر خیلی زیاد منتشر شوند، دست تحلیلگران از عرضه تحلیلهای بهنگام خالی خواهد بود.
وقتی تصمیمگیران کشور از مزایای تجارت آزاد چشمپوشی میکنند، وقتی اقتصاد را به تازیانه قیمتگذاری تعزیر میکنند و...، چطور میتوانیم از پیوستن به پیمانهای سیاسی و اقتصادی خوشحال باشیم و چه چیزی عایدمان میشود؟
برای رقابتیشدن بازار خودرو باید به بازارهای بینالمللی دسترسی داشت. تلاش برای منع یا ایجاد محدودیت برای واردات خودرو میتواند قدرت بازار قابلتوجهی برای واردکنندگان و مونتاژکنندگان داخلی داشته باشد.
در کشورهایی مثل ایران که سیستم نظارتی قوی ندارند، نمیتوان اطمینان کرد که تسهیلات داده شده به تولید، در محل واقعی استفاده شود. سیستم نظارتی توان کافی ندارد که جلوی این انحراف را بگیرد.
موفقیت در کنترل تورم بستگی به ظرفیت دولت برای مقابله با آنان دارد؛ باید درک کنیم سیاستگذاری اقتصادی یک امر ساده نیست. کشورهای موفق در زمینه مهار تورم، یک نظام مالی مناسب دارند و دولت در بازار دخالتی ندارد.
تداوم تورم بالا نتیجه نوعی تعادل بازی تخصیص منابع اقتصاد است که از جمله خود دولتها از آن ناخشنود هستند؛ اما راه سادهای برای خروج از این تعادل در اختیار ندارند.
علی چاغروند، سرپرست دبیرکلی اتاق ایران در یادداشتی با اشاره به تعهد، انسجام و هماهنگی تشکلها در رسیدن به اهداف، بر لزوم ظرفیتسازی در تشکلها و جلب مشارکت اجتماعی از این مسیر، تأکید کرده است.
فعالان اقتصادی ایرانی برای سازگارکردن خود با تغییرات و ایفای نقش شایسته در بازارهای جهانی امروز، بیش و پیش از هر چیزی نیازمند شبکهسازی برای تقسیمکار تخصصی بهینه هستند.