رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

سیاست‌گذاری صحیح در تعیین قیمت حامل‌های انرژی

تیمور رحمانی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در یادداشتی با تاکید بر تصحیح قیمت بنزین نوشته است: عدم تصحیح قیمت بنزین به معنی تداوم و افزایش ناترازی در اقتصاد و از جمله در بودجه دولت و شرکت‌های تولید و پالایش بنزین است که بدون تردید این ناترازی به معنی تداوم رشد بالای نقدینگی است و تداوم رشد بالای نقدینگی هم به معنی تداوم تورم بالا است.

انرژی

پادزهر انگ‌زنی؛ برندسازی در دنیای کسب‌وکار

در دنیای کسب و کار پادزهر انگ زدن برندسازی است. در فضای رقابتی هر بنگاهی ناگزیر است برای موفقیت محصولات خود در بازار اعتماد مشتریان را به کیفیت کار خود جلب کند. این اعتماد سرمایه معنوی بزرگی است که به دشواری به دست می‌آید و حفظ آن شاید از کسب آن نیز دشوارتر و پر هزینه‌تر باشد.

اقتصاد کلان

اقتصاد چین نوین و مسیر پیش‌ روی

اینکه آینده «سوسیالیسم بازاری» چین چه سمت و سویی خواهد داشت، مورد مناقشه است، اما کنار گذاشتن نظام برنامه‌ریزی متمرکز و استفاده از نیروهای بازار در تخصیص منابع، بهره‌وری را به شدت افزایش داده و زندگی چند صد میلیون انسان را به نحو معجزه‌آسایی بهبود بخشیده، واقعیتی است که جای انکار ندارد.

اقتصاد کلان

گام‌های اصلاحی نظام بانکی کدامند؟

اصلاح نظام بانکی نیازمند برنامه‌ای حساب‌شده، دانش لازم، اختیارات کافی، آمادگی برای تصمیمات بزرگ و حمایت‌های سیاسی به پشتوانه بالاترین سطوح تصمیم‌گیری کشور است.

بانک

توقف آمار به وقت رکود اقتصادی

هر زمان که اقتصاد ایران در شرایط بحرانی قرار می‌گیرد، مقامات کشور دستور عدم انتشار آمار را صادر می‌کنند و آن را از معرض دید فعالان و تحلیلگران اقتصادی پنهان می‌کنند. مثلا از آبان سال گذشته اطلاعات شاخص قیمت‌ها از سوی بانک مرکزی به پشت پرده رفته است؛ در حالی‌که همین آمار از سوی مرکز آمار به‌طور مرتب و هر ماه اعلام می‌شود؛ دلایل این استاندارد دوگانه چیست؟

اقتصاد کلان

رابطه سیاستمدار و اقتصاددان؛ سیاست‌گذاری به چه سمت و سویی می‌رود؟

طی نیم قرن گذشته، هیچ خطایی در سیاست‌گذاری رخ نداده است مگر آنکه اقتصاددانان نسبت به عوارض آن هشدار داده‌اند و نتیجه آن را هم همگان دیده‌اند. بی‌اعتنایی سیاستمدار به اقتصاددان موجب شده است بسیاری از آنان از پند و توصیه به سیاستمدار ناامید شوند و گوشه‌نشینی اختیار کنند.

اقتصاد کلان

یادداشت مسعود خوانساری، نایب‌رئیس اتاق ایران

شوک بزرگ اقتصادی با تصویب عجولانه قانون تجارت

خوانساری، نایب‌رئیس اتاق ایران  معتقئ است: آنچه در کشور جدی گرفته نمی‌شود، اثرات شوک ناشی از تصمیمات ناگهانی است. قانونی تا این اندازه فراگیر نمی‌تواند ظرف چند دقیقه و ساعت در مجلس به تصویب برسد و شوک‌های بعدی هم نداشته باشد، آن هم در شرایطی که اقتصاد ایران به آرامش بیشتری نیاز دارد.

بازرگانی و تجارت

[ویدئو]

توصیه‌های علاء میرمحمدصادقی برای اصلاح قانون تجارت

علاء میرمحمدصادقی عضو هیات نمایندگان و شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران معتقد است قانون تجارت باید به گونه‌ای تدوین و تصویب شود که منطبق بر نظرات بخش خصوصی باشد و قابل اجرا باشد در غیر این صورت مردم مجبور به عبور از آن هستند.

ویدئو

ظرفیت فناوری اطلاعات برای رکودزدایی

باوجود شرایط رکودی و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، چشم‌انداز رشد اقتصادی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات مثبت است. با توجه به پتانسیل خوب رشد این بخش، تلاش دولت دوازدهم در جهت افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد ملی است.

فناوری اطلاعات و ارتباطات

چگونگی سیاست‌گذاری در تحریم و غیرتحریم

آیا در شرایط تحریم‌های کنونی می‌توان به تئوری‌ها و نظریات اقتصاد آزاد توسل جست، یا شرایط ویژه خود راهکارهای ویژه‌ای را می‌طلبد؟ ارائه هرگونه راه برون‌رفت از شرایط فعلی بدون درس‌آموزی از شکست‌های قبلی و پایبندی دقیق به اصول بنیادین علم اقتصاد ممکن نیست.

اقتصاد کلان