رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

انتظارات فعالان اقتصادی از دولت

یادداشت حسین سلاح‌ورزی برای پایگاه خبری اتاق ایران

فلسفه جداسازی وزارتخانه‌ها را فراموش نکنیم

سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران معتقد است: با برگشت چند وزارتخانه به قبل از وضعیت ادغام آنها، در وزارت‌خانه‌هایی چون بازرگانی و صنعت، همان مجادله‌های پایان‌ناپذیر قبلی تکرار خواهد شد. فلسفه جداسازی و درهم‌آمیزی وزارتخانه‌ها این است که از اندازه دخالت دولت کاسته شود. در حل تعارض‌ها باید از تشکل‌ها و نهادهای مدنی بهره جست.

اقتصاد کلان

یادداشت یلدا راهدار برای پایگاه خبری اتاق ایران

پایان نافرجام ادغام وزارت‌خانه‌ها

رئیس کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران می‌نویسد: ادغام یا تفکیک وزارتخانه‌ها با هدف کوچک شدن دولت انجام شد اما این اقدام بیانگر درک سطحی از مفهوم کوچک‌سازی دولت بود. دولت زمانی کوچک خواهد شد که مدیران دولتی حاضر شوند حدود تصدی‌گری‌های خود را کاهش دهند.

اقتصاد کلان

یادداشت پدرام سلطانی، نایب‌رئیس اتاق ایران

سلام بر مدیریت کارآمد؛ تعریضی بر بحث تفکیک وزارتخانه های ادغام شده

سلطانی، نایب‌رئیس اتاق ایران در یادداشتی تلگرامی می‌نویسد: هنوز روش کشورداری ما بر مبنای آزمون و خطاست، و نه حرفه‌ای‌گری و تخصص؛ داستان کوچک‌سازی دولت، من‌جمله ادغام وزارتخانه‌ها از موضوعاتی است که به دلیل نبود دانش لازم در درون دستگاه‌های مربوطه و کم‌توجهی به ضرورت بهره‌گیری از مشاورین خبره در درون سازمان، به بیراهه رفته است.

اقتصاد کلان

حسین پیرموذن در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

دولت برای حل معضل بیکاری به بخش خصوصی اعتماد کند

پیرموذن، عضو هیات رییسه اتاق ایران می‌گوید: تامین اجتماعی، مالیات و سرمایه در گردش سه نقطه کلیدی بخش خصوصی هستند که باید دولت دوازدهم در دستور کار خود قرار دهد. دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند چرا که اعتماد به بخش خصوصی تنها راه مقابله با رکود اقتصادی و معضل بیکاری در کشور است

اقتصاد کلان

یادداشت ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی برای پایگاه خبری اتاق ایران

بایدها و نبایدهای دولت دوازدهم برای حمایت از تولید

روغنی‌گلپایگانی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران معتقد است: مهمترین چالش دولت دوازدهم در حوزه تولید خواهد بود؛ دولت برای رونق تولید باید اصلاحاتی را در نظام بانکی - ارزی و محیط کسب و کار داشته باشد. از طرف دیگر برای رفع مشکل نقدینگی بنگاه‌های کوچک و متوسط حمایت‌هایی را انجام دهد.

اقتصاد کلان

علیرضا کلاهی‌صمدی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران مطرح کرد

بهبود شرایط جذب سرمایه‌گذاری و زنجیره تامین دو اولویت صنعت برق

کلاهی‌صمدی می‌گوید: تنها راه توسعه صنعتی کشور، اولویت دادن به صادرات و توجه به بازارهای فرا‌منطقه‌ای و منطقه‌ای است. باید به جذب سرمایه‌گذاری و تامین زنجیره غذایی به جهت توسعه صنعت برق توجه شود. اگر شرایط فراهم باشد، صنعت برق ایران ظرفیت توسعه صادراتی تا میزان 10 الی 30 میلیارد دلاری را دارد.

برق

علاءالدین میرمحمدصادقی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

دولت برای تأمین نقدینگی بخش خصوصی برنامه داشته باشد

علاءالدین میرمحمدصادقی می‌گوید: دولت باید با تدوین استراتژی منسجم از بخش خصوصی حمایت کند؛ این حمایت هم می‌تواند به‌صورت اصلاح قوانین و مقررات باشد و هم می‌تواند شامل بسته‌های حمایتی- مالی باشد. مهم‌ترین مشکل حوزه تولید کمبود نقدینگی است. دولت باید برای تأمینن نقدینگی در حوزه تولید برنامه منسجمی داشته باشد.

اقتصاد کلان

اولویت‌های اقتصادی دولت دوازدهم از نگاه محمدرضا انصاری

محمدرضا انصاری، نایب رئیس اتاق ایران، در برنامه تیتر امشب شبکه خبر مهمترین اولویت های اقتصادی دولت دوازدهم را ترسیم کرد.

ویدئو

فرهاد احتشام‌زاد، رئیس فدراسیون واردات خبر داد

تنظیم نقشه راه واردات توسط فدراسیون واردات و فعالان اقتصادی

احتشام‌زاد گفت: حمایت از تجارت خارجی، در فضای خاکستری و غبارآلود امکان‌پذیر نخواهد بود. بلکه نیازمند یک ساختار توانمند، مؤثر و شفاف است که در آن به‌خوبی نقش‌ها و مسئولیت‌ها تعریف‌شده باشد. چشم‌انداز فعالیت‌ها و رویکردها تبیین شده باشد.

واردات

یادداشت بهرام شکوری برای پایگاه خبری اتاق ایران

دولت با همکاری اتاق ایران، سند استراتژی توسعه معدن را تهیه کند

شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایرانمی‌نویسد: بدون تردید بهره‌برداری از معادن کشور، عامل مهمی در رشد و توسعه اقتصادی است که در اکثر کشورها با کمبود سرمایه روبه‌رو هستند. متوسط سهم بخش معدن از تولید ناخالص داخلی درایران 1درصد است.باید اتاق ایران با تعامل با دولت، سند استراتژی توسعه این حوزه را تنظیم کند.

معادن